У Волинському краєзнавчому музеї  відбулося відкриття пересувної виставки на тему «Викотіть бочки… з історії пивоваріння на Волині та Чехії». Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк розповів, що чеська громада, яка жила на території нашого краю у 19 столітті відіграла велику роль в розвитку промисловості Волині, проте на жаль, вона була витіснена з терен області. Однак, зараз йому приємно, що волиняни продовжують культурні традиції чехів, зокрема в галузі пивоваріння.

Генеральний Консул Чеської Республіки у місті Львові Давід Павліта повідомив, що він захоплений тим, що виставку відвідало багато людей, що сама експозиція організована дуже гарно і вдало. Також він зауважив, що відкрити виставку вирішили з двох причин: нині відзначається 170 років від створення першого чеського пива, а представити експозицію лучанам, тому, що Луцький пивзавод виготовляє пиво за чеськими традиціями.

Секретар міської ради Григорій Пустовіт  зауважив, що сьогодні в Луцьку відбувається неординарна подія.

«Ми сьогодні доторкнулися до сторінки історії та культури нашого побратима, який багато чого досягнув в своєму розвитку. Ми рівняємося на чехів. Вони зуміли зробити такий напій як пиво своєю візитною карткою», - зазначив Пустовіт.