Після жахливої трагедії і наймасштабнішої та найрезонаншнішої події не лише для Луцька, а й для всієї Волині - обвалу під'їзду в будинку на вулиці Рівненській, 109, місцева влада запевняла, що будинок повністю відреконструюють та зроблять так,  щоб життю мешканців більше  нічого не загрожувало. Однак, не так сталося, як... планувалося, - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Після обвалу під'їзду чимало мешканців будинку ледь не залишилися без даху над головою. Трагедія викликала паніку не лише в тих, хто живе у будинку, але у всіх лучан.  Усім відомо, що більшість будинків у місті старої забудови, тому подібна трагедія може трапитися з кожним. Відтак, мешканка будинку на Рівненській 109, яка до обвалу хотіла обміняти свою квартиру на помешкання в іншому будинку нарікає, що, напевно, вже і не зможе ні обміняти ні навіть продати квартиру. Адже, впевнена – лихо забудеться не скоро, а  придбати квартиру в аварійному будинку ніхто не захоче.

Після трагедії, місцева  влада, аби не втратити авторитету пообіцяла – будинок відремонтують  за найвищими стандартами. Так, будинок відремонтували. І, як було заплановано – Новий Рік мешканці будинку зустрічали у своїх квартирах. Однак, люди  не зовсім задоволені зробленим. Обіцяли відремонтувати весь будинок, однак відремонтували лише перший та другий під'їзди. Та ще й поки приводили до ладу одні кватири – псували інші. Адже в  багатьох помешканнях почали з'являтися тріщини у стінах.

Мешканці Рівненської, 109 обурені тим, що після ремонту будівельники залишили після себе «згадку»  у вигляді арматури, яка прямісінько стирчить зі стін. Люди впевнені, що ті, хто ремонтував їхній будинок, продовжувати роботи не будуть. Отож, за їхніми словами, не бачити їм ні обіцяної плитки, яку мали покласти в під'їздах та коридорах, ні тим паче заміни труб водо- та газопостачання.

Загалом, настрої людей неоднозначні, з одного боку, вони вдячні, що хоч не залишилися безхатченками, а з іншої сторони – вони розчаровані, адже бояться, що навіть маленькі недоопрацювання можуть призвести до нової трагедії. Наразі люди відверто зізнаються - надіються лише Бога, а чиновникам та владцям віри уже не ймуть.