Президент України Віктор Янукович під час свого візиту на Волинь відвідав Зимненський Святогірський  Успенський монастир, де взяв участь у святковій Різдвяній літургії, - інформує  інтернет-видання «Під прицілом».

Віктор Янукович звернувся до прихожан із вітальним словом, в якому зазначив, що Різдво Христове – це свято, яке засвідчує непохитну християнську віру.  Він побажав усім Божого благословення,  миру, здоров'я та наснаги на добрі та благі діла.

Також Президент України висловив думку, що Зимненський монастир від початку свого заснування мав складну історію, однак незважаючи на будь-які життєві негаразди монастир і далі продовжує берегти православну віру.

Віктор Янукович на загадку про свій приїзд подарував Зимненському монастирю підсвічник та набір церковних чаш, який буде використовуватися під час відправи літургій.

Своєю чергою владика Антоній та ігуменя Стефанія подарували керманичу держави копію ікони Зимненської Божої Матері, яка на початку ХІ століття була «домашньою» іконою князя Володимира. Цю ікону князь Володимир особисто подарував Зимненському монастирю.

По закінченню літургії Віктор Янукович помолився за майбутнє України та її народу «приклався» до ікони Зимненської  Божої Матері і причастився.