У Волинській області викрито митників, діями яких державі завдано збитків на 500 тис. грн. Про це повідомляє Міжнародне Агентство Інформаційних Розслідувань.
Перевірками органів прокуратури встановлено факти невиконання працівниками митниць своїх службових обов'язків щодо контролю за проведенням зовнішньоекономічних операцій.

Зокрема, посадовими особами митних постів Ягодинської митниці суттєво занижена митна вартість харчових продуктів, які експортувалися до Республіки Білорусь. Дані товари для цілей митного оформлення відображалися як закуплені фізичними особами за попередньо ввезену на митну територію України валюту, хоча фактично, як встановлено перевіркою, реалізовувалися суб'єктами господарювання за зовнішньоекономічними контрактами.

Згідно з висновками ДПС у Волинській області, в результаті зазначених незаконних операцій і неправомірних дій службових осіб митних органів державою недоотримано платежів на суму майже 500 тис. грн.

Відомості про злочин, передбачений ч.3 ст.364 КК України, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За фактом зловживань посадових осіб митниці прокуратурою Волинської області розпочате кримінальне провадження, повідомив відділ зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.