Питання забудови дитячого майданчика біля дитячої поліклініки в самісінькому центрі міста Луцька сколихнуло чиновників та громадськість ще наприкінці минулого року. З ініціативи окремих депутатів прокуратура провела перевірку і все-таки порадила міськвиконкому не надавати маловідомій польській фірмі дозвіл на будівництво дитячого кафе, - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Основною причиною відмови стало те, що компанія, яка спробувала взяти ділянку в оренду – нещодавно створена і фактично не має у статутному капіталі достатньо коштів, аби гарантувати виконання усіх зобов’язань. Більше того, як виявилось, це вже друга спроба тих самих осіб взяти ділянку в своє користування. Перший «поклала око» на вільний дитячий майданчик польська компанія, однак їй відмовили, оскільки це іноземні капітали, а в даному випадку влада так би мовити віддає перевагу місцевим бізнесменам. Тож отримавши відмову, підприємливі поляки вдались до хитрощів і одразу на наступний день зареєстрували нову фірму – однак тепер в Україні. Вочевидь, вони вважали, що таким чином їм все-таки вдасться загарбати ласий шматок.

Дану ситуацію інтернет-виданню «Під прицілом» прокоментував виконуючий обов’язки начальника управління архітектури та містобудування Ярослав Матвіїв.