У вівторок, 22 січня в Луцьку відбулась презентація коворкінг-центру «Репортер». Відкрили новий майданчик для журналістів, медіа-фахівців та громадських активістів у приміщенні Волинської обласної друкарні, за адресою проспект Волі,27 (4-й поверх). Про це інтернет-видання повідомили організатори презентації.

За словами адміністратора коворкінг-центру «Репортер» Катерини Шкльоди, для луцької медіа-спільноти це принципово нова модель роботи. Тож на захід завітали не лише зацікавлені журналісти, а й депутати та керівники громадських організацій.

Тож у ході презентації Катерина Шкльода провела медіа-екскурсію під час якої розповіла про принципи та переваги роботи у коворкінг-центрі «Репортер». За її словами, він буде відкритий для журналістів, фрілансерів та громадських активістів, яким потрібно оптимальне облаштування робочого місця. Зокрема тут, працівники отримають окремий робочий стіл, вільний доступ до мережі інтернет. Окрім цього до послуг працівників коворкінг-центру «Репортер» надається найсучасніша оргтехніка, серед якої принтер, сканер, портативний проектор та фліп-чарт. За словами Катерини Шкльоди, разом з наданням робочого місця журналісти матимуть можливість підвищувати свою кваліфікацію. Щодо останнього, то організатори планують щомісяця запрошувати до Луцька професійних тренерів та каучерів для проведення тренінгів на теми, актуальні для місцевого медіа-середовища. Більше того, відвідувачі  матимуть можливість відвідувати різноманітні круглі столи, прес-конференції та презентації. Вартість роботи у коворкінг-центрі «Репортер» коштуватиме всього 20 гривень у день, за місяць – 250 гривень. Разом з тим, ціни на послуги з оренди приміщення для презентації коштуватимуть чи не найдешевше у Луцьку.

Щодо останнього, то для громадського сектору такий медіа-майданчик є доволі необхідним, адже саме тут можна зосередити увесь креативний медіа-потенціал Луцька. Керівники громадських організацій Петро Лавренюк і Захар Ткачук зауважили, що їм давно не вистачало подібного майданчика з усім комплексом медіа-послуг. Тож віднині тут постійно відбуватимуться різноманітні заходи.

«Ми намагались розробити коворкінг-центр «Репортер» так, аби тут було комфортно всім – і журналістам, і громадським активістам. Багатьом працівникам, які працюють на фрілансі затратно орендувати окремий офіс. У нас же вони зможуть отримати окреме облаштоване робоче місце. Разом з тим, за чашечкою кави журналісти матимуть можливість обмінюватись інформацію та досвідом. Загалом, я думаю, що тут буде цікаво», - розповіла адміністратор коворкінг-центру «Репортер» Катерина Шкльода

Опісля прес-конференції з нагоди відкриття, відбувся перший тренінг на тему «Тенденції та принципи онлайнової журналістики», який провела відомий медіа-фахівець Оксана Трокоз.