Луцьким МВ за останні пів року зафіксовано близько десяти автопожеж. Про це інтернет-видання «Під прицілом» повідомили в МВ УМВС України у Волинський області.

Протягом останніх шести місяців у Луцьку працівниками МВС зафіксовано достатньо велику кількість автопожеж. В більшості випадків, за офіційними даними, займання автотранспорту ставалось через несправність електропроводки.

Але деякі потерпілі переконані, що офіційна версія – хибна і впевнені, що їх автомобілі було підпалено навмисно, через професійну діяльність. Варто зауважити, що окремі власники згорілих автомобілів є доволі не бідні люди, які ведуть успішну підприємницьку діяльність.

За даними джерел останнім часом внаслідок пожеж свої авто втратило п’ять бізнесменів, серед яких не лише депутат Луцької міської ради Андрій Козюра і підприємець Сергій Була, а й інші.

У місті поповзли чутки, що здебільшого машини займались не з причин несправної електропроводки (про що свідчать результати експертиз), а в наслідок навмисних підпалів. Більше того, окремі постраждалі підприємці переконані, що підпали були влаштовані через їхню діяльність.  Тож подейкують, що підпали все ж таки пов’язані з їх професійною діяльністю і організовані навмисно.

Щоправда у МВ УМВС України у Волинській області чутки спростовують. Зокрема за словами заступника начальника Луцького МВ УМВС України у Волинській області Руслана Гоголя, зазначені автопожежі не є підпалами.

"Немає масових підпалів -  є просто пожежі в автомобілях. Ну в Козюри була ситуація така, що повідомили про пожежу. Подивились - вона вже горить там обплавилась уся пластмаса. Виявилось що замкнула проводка всередині автомобіля. Про це вже є навіть висновки експертів... Щодо вчорашньої пожежі... то є підозри що там можливо був підпал. Але це вже встановить експертиза. Це ще не остаточно, але є такі підозри", - повідомив у телфонному коментарі інтернет-виданню "Під прицілом" заступник начальника Луцького МВ УМВС України у Волинській області Руслан Гоголь.