Під час засідання позачергової сесії Волинської обласної ради депутат Анатолій Грицюк попросив внести ясність та розібратися з тим, куди ж насправді зникають зубри і яка їх точна кількість на Волині, - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

За словами Грицюка, цього року закінчилася обласна програма збереження популяції та охорони зубрів, яка була розрахована на три роки. Однак, Грицюк вважає, що програма була провальною.За його словами, в рамках програми Звірівське лісництво поповнилося п'ятіркою найбільших тварин у Європі, для яких було збудовано вольєр. Проте, невдовзі із п'яти тварин,з  невідомих причин, у вольєрі залишилося лише 2. Одну зубрицю знайшли мертвою посеред лісу. Де інші – невідомо.

Зі слів Грицюка він лише чув, що нібито зубрів випустили на волю без дозволу обласної організації охорони навколишнього середовища, але місце знаходження їх ніхто не контролює.

Насамкінець, Анатолія Грицюка цікавить, яка ж насправді кількість зубрів в нашому краї, бо за його словами, громадські активісти налічили у Звірівському лісгоспі не більше 15 голів, а лісівники звітують про кількість у 27 особин.