Завтра у Луцьку розглядатиметься справа педофіла, якого у червні притягнули до відоповідальності за розбещення 5-річних дівчаток. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

27 листопада 2012 року Луцький міськрайонний суд постановив йому вирок терміном 6 років. Однак чоловіку такий присуд не сподобався і він подав апеляцію, вимагаючи переглянути вирок.

Ще у червні 2012 року мешканець віддаленого житлового масиву Луцька, будучи в стані алкогольного сп’яніння, вчинив відносно п’ятирічних дівчат розпусні дії сексуального характеру. Він демонстрував оголені інтимні частини тіла і здійснював при малечі акт самовдоволення. Більше того, чоловік примушував дівчаток торкатись своїх органів і цим самим задовольняти його хіть. 

Дорослий чоловік повністю усвідомлював, що біля нього діти. Тож розбещуючи 5-річних дівчаток він поставив під загрозу подальший нормальний моральний та психічний розвиток.

Одразу після того, як це трапилось діти все розказали своїм рідним. Шок від почутого не мав меж. Окремі батьки були ладні піти на самосуд, аби педофіл отримав по заслузі, але на щастя збоченця, батьки потерпілих вирішили розбиратись по закону. Таким чином, рідні постраждалих викликали представників міліції, які зайнялись перевіркою даного факту, складанням процесуальних документів і в результаті завели кримінальну справу. 

Сталось так, що педофіл і постраждалі дівчатка проживають в одному районі. Більше того, теща засудженого злочинця мешкає у тому ж будинку, де сім'я однієї з дівчаток. Місцеві подейкують, цей випадок не єдиний. Чоловік, якого на сьогодні судять за розбещення неповнолітніх неодноразово у парку в присутності дітей оголювався і показував перехожим свої геніталії. Також він вчиняв й інші аморальні дії в громадських місцях, не соромлячись оточуючих.

На питання куди дивляться родичі збоченця, сусіди повідомили, що моральні принципи його рідні теж не надто адекватні. 

Окрім цього, стало відомо, що родичка педофіла, яка приходиться йому тещею, працює у місцевому відділенні "Укрпошті" листоношею. Тож, аби хоч якимось чином допомогти своєму "зятьку", жінка зловживаючи своїм службовим становищем затримала лист-повідомлення від Луцького міськрайонного суду, який надсилався потерпілим. Метою зазначеної дії було перешкоджання потерпілим прибути на розгляд справи. Ця подія була заявлена керівництву місцевої пошти, але й до сьогодні «турботлива родичка» працює на своїй посаді. Так як жінка постійно перетинається на районі з родичами потерпілих, вона неодноразово дозволяла собі нецензурні репліки у бік дівчаток і їх батьків. Проживаючи в тому ж будинку що й постраждалі, теща засудженого збоченця погрожує, що коли затриманий вийде з міст ув’язнення, вона забере його приживати до себе і заявникам буде непереливки, що вони «зіпсували» життя її нещасного родича.        

Батьки інших потерпілих від даного суб’єкта не звертались в уповноважені органи, через делікатність даного питання, але коли проти нього була порушена кримінальна справа не скривали свого задоволення. 

Варто наголосити що при перевірці психічного стану злочинця, експерти визнали його осудним, і таким, що розуміє свої дії і може за них відповідати. Однак місцеві мешканці та родичі потерпілих піддають висновки експертизи сумнівам.

В свою чергу маральний стан дітей, які постраждали від дій збоченця потребує довготривалої реабілітації. Дівчатка стали замикатись, соромитись і боятись незнайомих. Але спеціалісти переконують, що при правильному відношенні та спілкуванні психологів з дітьми їх проблеми вдасться закрити.

Луцьким міськрайонним судом у листопаді 2012 року чоловіку було винесено вирок - 6 років ув’язнення за статтею 156 кримінального кодексу України (розбещення неповнолітніх). Маральна шкода в цивільному порядку була встановлена в розмирі 4000 гривень, яка виплачена. 

 Даний вирок не задовольнив педофіла, тож він подав апеляцію. 29 січня 2013 року Апеляційним судом Волинської області буде розглянуто резонансне  питання і прийнято рішення.

Батьки постраждалих сподіваються, що дану справу судді апеляційного суду розглянуть згідно чинного законодавства і збоченець отримає по заслузі.