У Волинському ліцеї-інтернаті відбулося розширене засідання колегії управління освіти і науки облдержадміністрації на тему: “Аналіз результативності роботи установ та закладів освіти області за 2012 рік та завдання щодо реалізації освітньої політики в регіоні на 2013 рік”,  - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

За словами начальника управління освіти і науки Волинської ОДА Олександра Хомича, в області функціонують 404 садочки, у тому числі 298 у сільській місцевості та 106 у містах. Також в нашому краї знаходиться 55 навчально-виховних комплексів, у складі яких діють навчальні заклади.

Зі слів Хомича, вперше у 2012 році відкрито три новобудову на 320 місць, а саме в селах Жидичин Ківерцівського, Мельники Шацького району та в місті Луцьку. Минулого року оновлено роботу дошкільних закладів у селах Михин Горохівського та Одеради Луцького району.

Хомич додав, що впродовж року створено 1420 додаткових місць у садочках. Кількість вихованців у них збільшилася на 2 тисячі 269.

Головний освітянин області нарікає, що залишається високим показник наповнюваності садочків.  На Волині на сто місць у дитячих садочках виховується 126 дітей у містах, та 114 дітей - у сільській місцевості.