Жили собі троє поросят – Ніф-Ніф, Наф-Наф та Нуф-нуф. Усе життя вони розважались, бавились у бізнес та грали у політиків. Попри молодий вік, троє поросят встигли відкрити кілька фірм. Однак спритникам було цього мало, тому Наф-Наф вирішив податися в депутати. Нуф-Нуф політикою не цікавився, більше того, тато-банкір, який став лісовим головою, міг забезпечити своєму сину гідне життя і допомогти йому. Зрозумівши, що з місцевою владою у них дружні стосунки, Наф-Наф почав вирішувати через своє депутатське крісло особисті бізнесові питання та лобіювати чужі інтереси. Політичний бізнес у спритників пішов на славу. Він просував різні проекти, роздавав землю «кому треба» та голосував за певні рішення так, як йому вигідно.

Тож у Нуф-Нуфа з Ніф-Ніфом виникла спільна ціль – по максимуму вирішити свої бізнесові питання через третього друга Наф-Нафа. На це вони навіть отримали від тата Нуф-Нуфа, який у лісі був головним – згоду. А який же батько не допоможе своєму сину збудувати з друзями власний бізнес. Тому на багато які речі, тату Нуф-Нуфа доводилось закривати очі.

Що ж до Наф-Нафа, який лишився сидіти в депутатському кріслі, то сороки щебетали, що при вирішенні певних питань, з ним можна було домовитись про винесення позитивного рішення. Зокрема голос Наф-Нафа коштував в середньому 100-200$. Однак питання окремих друзів-бобрів він міг навіть пролобіювати і домогтися схвального рішення від колег. За мінімальними підрахунками, кожне сесійне засідання приносило Наф-Нафу близько 500 зелених папірців. Здебільшого, він вирішував питання земельного характеру: де вигідно розмістити шпаківню, який пеньок треба викорчувати і чий мурашник на ньому поставити. Зрозумівши, що Наф-Наф отримав мало чи не безмежну владу, у друзів виникає спільний план.

Як виявилось троє спритних поросят заснували цілу низку фірм, які приносили їм хороші прибутки і дозволяли отримувати різноманітні відкати. Серед них і інвестово-сервісна компанія, яка займалась оптовою торгівлею продуктами харчування, алкоголем та цигарками, нафтоенергоінвестиційна компанія та бізнес-ліга. У зв’язку з тим, що Ніф-Ніф, Наф-Наф та Нуф-Нуф побоювались злих ведмедів, які могли обкладати їх прибутки шаленими податками, вони вирішили записувати більшість своїх фірм на родичів та близьких друзів. Таким чином, троє поросят фактично були чистими перед законом, отримуючи при цьому шалені прибутки. Таким чином, майже за десять років у їхньому спільному кошику назбиралось близько десяти фірм, записаних на підставних осіб.

У лісі сороки щебетали,  що підприємства вони створювали не без допомоги друзів-бобрів, які вкладали у спільний бізнес свої заощадження. Проте як тільки фірми розкручувались на усі 100% і починали приносити хороші прибутки, жадібність перемагала. Тож Ніф-Ніф, Наф-Наф та Нуф-Нуф пустили по світу не одного такого свого компаньйона. Так, співзасновника однієї зі своїх фірм брати-акробати «кинули» на мільйон. Загалом від рук спритних поросят постраждав не один підприємець у лісі.

Здавалося б у Ніф-Ніфа, Наф-Нафа та Нуф-Нуфа було все, і гроші, і самокати, і дорогі іграшки, і гарні ляльки. Однак спритникам виявилось цього замало. Тож одного разу, проїжджаючи однією з центральних лісових стежин вони помітили старий трухлявий пень, на який одразу поклали око. Отож порадившись вони вирішили викорчувати його і звести на тому місці торговий мурашник. При цьому їм було байдуже на те, що поруч з пнем розташовувався вулик. Однак, як кажуть в народі «гроші вирішують все». Тож за кілька місяців, Наф-Нафу вдалось прокрутити оборудку і прибрати до рук ласий шматок. З схвалення голови (татуся Нуф-Нуфа), їм вдалось виготовити усю погоджувальну документацію і правдами-неправдами звести мурашник.

Усі в лісі розуміли, що виступати проти трьох поросят марно, адже їхні діяння у лісі «кришує» сам голова. Щодо останнього, то і у своїй роботі він дотримувався бізнесових принципів, адже був знаним в окрузі банкіром. Тому питання підприємництва та отримання будь-якої фінансової вигоди цікавили Нуф-Нуфового татуся чи не найбільше. Тож в результаті, Ніф-Ніф, Наф-Наф та Нуф-Нуф отримали фактичне покровительство від влади і вирішили, що їм все дозволено.

Далі буде…