Увесь тролейбусний парк має надійти  київському комунальному підприємству до кінця жовтня. Так вирішив Волинський господарський суд, коли розглядав позов.

За даними джерел інтернет-видання "Під прицілом", позивач - "Київпастранс" висунув вимогу до "ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс" негайно виконати угоду укладену майже рік тому про поставку тролейбусів з низьким рівнем підлоги довжиною понад 18,7 метрів моделі "Богдан Т90110" в кількості 76 одиниць.

Автокорпорація «Богдан»  визнає, що дійсно минулоріч укладала договір про закупівлю товарів за державні кошти і зобов'язалась поставити «Київтрансу» 77 зчленованих тролейбусів моделі "Богдан Т90110". Більше того, до Києва доставили один тролейбус, а уся оборудка мала завершитись у травні.

Однак і досі КП «Київпастранс» не здійснив оплату за одержаний транспорт, хоча мав це зробити упродовж 5 днів. Борг склав З 700 000 грн. Наступного тролейбуса кияни вже не дочекались.

У суді позивачі мотивують - борг виник через затримку бюджетного фінансування, однак наполягають, аби " ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс" усупереч цьому надіслала їм решту тролейбусів передбачених договором - 76 одиниць, хоч і не можуть гарантувати виконання угоди зі своєї сторони - оплати за товар. І як відповідачі не пояснювали суду що саме через несплату  не мають змоги виготовити та поставити наступні тролейбуси, адже необхідно купити комплектуючі у постачальників – усе марно.

Аргументи киян виявились для феміди більш переконливими. Суд не зважив на те, що столичне КП не може оплатити навіть одного тролейбусу, а вимагає ще 76. Зауважив лише те, що згідно технологічних процесів виробничий цикл на виготовлення одного тролейбусу моделі «Богдан Т90110» становить 41 календарний день. Тому дозволив корпорації «Богдан» поставляти не усі тролейбуси відразу, а партіями.  Останній - 76-й має надійти до Києва у середині жовтня.

Не виключено що після цього автоконструктори будуть змушені самі звертатись до суду, бо як інакше вони зможуть отримати гроші за цілий тролейбусний автопарк, а це майже 285 мільйонів гривень.