Нещодавнє потепління принесло з собою купу проблем підприємцям, які працюють у колишньому Будинку побуту, що по вулиці Соборності у Луцьку. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Наразі будівля перебуває на балансі ДКП «Луцьктепла», яке здає частину приміщення в оренду.

За словами орендарів, всі поверхи будівлі, включаючи перший, знаходяться  в аварійному стані. Зі стелі потоками ллє вода і на підлозі немає сухого місця. Вся електропроводка намокла, вода тече і на новий товар, і на ліки, які продаються в аптеці, і на дороговартісну техніку. Замість того, щоб займатись безпосередньо підприємницькою діяльністю люди цілий день збирають воду.

Підприємці вже звертались у владні установи, і ЖЕК та наразі приміщення продовжує мокнути далі. Разом з тим, від ДКП "Луцьктепло" немає ніякої реакції.

В цій будівлі 30% приміщень перебуває у приватній власності. Підприємці вже були готові за власний кошт відремонтувати дах, але управління архітектури міста Луцька на це не дав дозволу.

Ремонти у приміщеннях, які до речі підприємці поробили за власний кошт, прийшли в несправність.  На думку одного з підприємців, якщо вчасно не усунути несправності, питання може стати набагато гостріше, адже від такої кількості вологи будівля просто може дати тріщину, яку вже не можна буде усунути.  

Власники приміщень вчасно сплачують всі податки, а орендарі не затримують орендну плату. Однак по нині ніхто їм не може дати відповідь на просте питання: Куди йдуть кошти за орендну плату і чому ніхто не ремонтує приміщення.