«Благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» приступає до виконання завдань, які приписані у семи цільових програмах. Про це повідомив Ігор Палиця під час прес-конференції у Луцьку, - інформує «Під прицілом».

Зокрема у рамках комплексної цільової програми «Зробимо Луцьк європейським містом» благодійним фондом «Новий Луцьк» буде проведено озеленення і благоустрій вулиць та майданів, скверів та парків (імені 900 річчя Луцька та за будівлею РАГСу). Окрім цього буде споруджено фонтан на Театральному майдані.

За словами Ігоря Палиці, у рамках цієї програми буде розроблено цілу концепцію розвитку парку імені Лесі Українки, де окрім вирізання сухостою та очистки буде проведено загальний благоустрій. Таким чином та території всього парку має з’явитись повне освітлення.

«Друге, що ми сьогодні робимо, це було запропоновано працівниками Східноєвропейського національного університету, це стратегія розвитку парку імені Лесі Українки. Не просто зробити доріжки від інституту, а стратегічно розробити як , що і де має розвиватися. Я сказав: де зможу – я допоможу. Згодом ця стратегія буде представлена на розгляд міської влади», - розповів народний депутат Ігор Палиця.

Окрім цього, Ігор Палиця наголосив на тому, що у цьому році його благодійний фонд акцентуватиме увагу на здоров’ї лучан. Зокрема БФ «Новий Луцьк» планує закупити деяку медтехніку для медичних закладів і геріатричного центру, придбати реанімобілі для міської та обласної дитячих лікарень а також оздоровити обдарованих учнів, студентів та вчителів у Карпатах. Разом з тим, вже всередині цього року буде завершено будівництво реабілітаційного центру обласної організації спілки ветеранів Афганістану.

Не оминув увагою Ігор Палиця і спорт. За словами народного депутата України у минулому році благодійним фондом було облаштовано та  відкрито кілька дитячих спортивних майданчиків з штучним покриттям у міських школах. Цьогоріч же БФ «Новий Луцьк» планує облаштувати такими майданчиками усі навчальні заклади міста, де їх не було досі.

Таким чином,  благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» цього річ працюватиме в рамках семи окремих цільових програмах. Зокрема це:

  • Зробимо Луцьк європейським містом
  • Луцьк – центр сучасної науки і освіти
  • Здоров’я лучан – запорука майбутнього
  • Культура та духовність – головне багатство лучан
  • Підтримка творчої та обдарованої молоді – інвестиція в майбутнє
  • Луцьку – спорт високих досягнень
  • З добром у серці.