Луцька міська рада намагається спростувати інформацію, про те, що міський голова Микола Романюк за час своєї каденції збільшив чисельність штату місцевих виконавчих органів. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Тему збільшення штату міської ради інтернет-видання ПП піднімало у матеріалі «Хто-хто у Луцькраді живе? Або наскільки Романюк «роздув» штат чиновників за час своєї каденції» за 25 січня. Вочевидь міському голові  Миколі Романюку стаття дуже «сподобалась», тож він поспішив дати спростування інформації про те, що за час його роботи на посаді мера кількість працівників міськради збільшилась на 93 штатні одиниці.

Тож у п’ятницю минулого тижня, відділ інформаційної роботи Луцької міської ради оприлюднив інформацію наступного змісту:

 «Вкотре у місцевих засобах масової інформації піднімається тема про збільшення чисельності працівників виконавчих органів Луцької міської ради  за час перебування на посаді міського голови Миколи Романюка.

Роз’яснення з цього приводу надала начальник відділу кадрової роботи та нагород Віра Гудима. За її словами, станом на 1 грудня 2010 року загальна чисельність працівників виконавчих органів Луцької міської ради становила 468 штатних одиниць. Станом на 1 лютого 2013 року –  469 штатних одиниць. «А це на одного працівника більше, ніж на початку каденції ради» - наголосила вона».

Дане спростування спонукало інтернет-видання «Під прицілом» знайти документи, які все ж таки підтверджують збільшення штату міської ради.

Зокрема у розпорядженні інтернет-видання «ПП» є рішення, прийняті міською радою

Перше – рішення Луцької міської ради №56/31, датоване 31.03.2010 року і є останнім документом, виданим міським головою Богданом Шибою, яким затверджено загальну чисельність апарату ради та її виконавчих органів у кількості 365 посадових осіб.

Після нього на посаду міського голови було обрано Миколу Романюка.

Другим документом виявилось останнє рішення видане вже нинішнім міським головою Миколою Романюком, яким вносяться зміни до попередніх рішень стосовно штатних розписів. Зокрема у рішенні ЛМР, яке прийнято 12.01.2012 року йдеться про те, що внесеними поправками затверджується загальна чисельність апарату ради та її виконавчих органів у кількості 458 штатних одиниць.

Тож якщо порівняти проекти рішень виданих Богданом Шибою (365) та його наступником Миколою Романюком (458) стає очевидним те, що кількість штату міської ради все ж таки зросла на 93 одиниці.

Вочевидь міському голові вигідніше, аби люди вірили у казки про необлікованих працівників, аніж визнати те, що кількість утриманців міської громади збільшилась майже на сто осіб.