Депутат Волинської обласної ради Петро Пронь висловив свою думку щодо того, як відбуваються сесії обласної ради, та за які проекти рішень голосують депутати. Про це він повідомив під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, - інформує інтернет-видання «Під прицілом» .

Петро Пронь зауважив, що багато проектів, за які голосують депутати  під час сесії не завжди є важливими для суспільства. Тим більше інколи приймаються протизаконні рішення, наприклад, «землю, ліси  віддають мажорам, а не тим, хто її потребує».

Тим більше є депутати які, ходять на сесію, аби «попіаритись», а не проголосувати за рішення, важливе для області.

«Той Гузь, Слабенко, Грицюк тільки лізуть в телевізор. Нічого конкретного не вирішують, а тільки аби його на екрані показали.  Нервують в такий спосіб людей… А Грицюк що?  Ходить на бюджетну комісію, там тільки збирає запити на сесії. І потім по півгодини їх озвучує і наш час забирає. Одні і ті самі на всіх  сесіях виступають… І це ще не всі депутати, які прийшли в раду, тільки посвітитися в ЗМІ», - зазначив Пронь.

Володимир Войтович пояснив, що «доля правди»  в словах Проня є, і багато чого треба взяти до уваги, однак Войтович пояснив, що він не має права не надати слова тому чи іншому депутату. А те, що вони «лізуть в екран» - це їхня особиста справа, і ніхто не заважає Проню теж по телебаченню виступати і на сесії говорити.

«Тепер руки ніхто не піднімає. Всього лише треба вивчити три кнопки на пульті. І все, я вам надам слово і виступайте стільки разів, скільки хочете!»,- звернувся Войтович до Проня.

Володимир Войтович сказав, що і сам розуміє, що багато депутатів та деякі фракції можуть свідомо зривати засідання сесій, по півгодини можуть один запит озвучувати, але згідно закону, він не може комусь з депутатів заборонити виступити під час сесії.