У Господарському суді Волинської області відбувся розгляд справи за позовом ВАТ «Херсонський бавовняний комбінат» до закритого акціонерного товариства «Волинський шовковий комбінат», - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Як стало відомо під час судового засідання, представники ВАТ «Херсонський бавовняний комбінат»  вважають, що закрите акціонерне товариство «Волинський шовковий комбінат» не виконало пунктів мирової угоди, яка була укладена ще у 2007 році.

Зі слів судді Господарського суду Волинської області Інни Якушевої, 2007 року уже розглядалася справа, суть якої полягала в тому, що «Волинський шовковий комбінат» мав забезпечити поставку 12 тисяч 171 тонни бавовняного волокна Херсонському бавовняному комбінату, однак з певних причин ці поставки не були здійснені, чим завдали останньому підприємству збитків на суму 115 мільйонів 727 тисяч 904 гривні!!!

Отож,  представники «Херсонського бавовняного комбінату» змушені були звернутися із позовом до суду, з вимогою змусити підприємство або привезти продукцію, або сплатити кошти. Під час розгляду справи, і позивач і відповідач вирішили украсти «Мирову угоду», в якій зазначалося, що «Волинський шовковий комбінат» повинен все ж доставити продукцію «Херсонському бавовняному комбінату» до березня 2010 року. Проте, і ці умови «Волинський шовковий комбінат» не виконав.

Тому, у грудні 2012 року представники  «Херсонського бавовняного  комбінату » знову подали позов на «Волинський шовковий комбінат», вимагаючи, щоб волиняни сплатли їм 115 мільйонів 727 тисяч 904 гривні та розмір пені, яка «наросла» за цей час, а також гроші на судові витрати.

Голова правління «Волинського шовкового комбінату», пояснив, що згідно мирової угоди, він повинен лише забезпечити поставку продукції, яка еквівалентна сумі заборгованості. Однак, позивач відповів, що оскільки умови угоди не були виконані вчасно - його змусять сплатити борг грошима.

Суддя Господарського суду, повідомила, що справа потребує додаткових письмових пояснень від учасників засідання, а тому змушена була відкласти  її розгляд на два тижні.

З огляду на плачевний фінансовий стан «Волинського шовкового комбінату»стає зрозумілим, що сума у 115 мільйонів гривень є непосильною для підприємства. Тож напрошуються висновки, що хтось конкретно зацікавлений у банкрутстві шовкового комбінату, адже на поверхню почали виринати справи шестирічної давності.