Співробітники правоохоронних органів у вівторок надвечір затримали ректора Луцького біотехнічного інституту Григорія Стеценка. Як стало відомо інтернет-виданню «Під прицілом» під час затримання у нього стався серцевий напад. Тож замість СІЗО, Григорія Стеценка повезли до Міської клінічної лікарні №2.

Наразі ректора біотехнічного інституту помістили у кардіологічне відділення. Більше того, він перебуває у секції, де лікують інфарктників у єдиній на все відділення, де встановлено грати.

До Григорія Стеценка приставили конвой у складі 3-х співробітників міліції, які чергують у дві зміни. Двоє несуть пост у коридорі кардіологічного відділення під стінами палати, третій – сидить біля ліжка ректора.

Наразі до нього нікого не пускають, оскільки розпочато слідство. Більше того, до Григорія Стеценка не допустили навіть рідних. Лікарі навідріз відмовляються коментувати стан його здоров’я. Серед медиків нам вдалось дізнатись, що в ректора передінфарктний стан, однак він вже піднімається на ноги. Наразі він у кайданках, однак це не заважає проводити необхідну діагностику та надавати лікування.

Справу було передано до управління МВС України у Волинській області. Наразі йому інкримінують ст. 365 ККУ Перевищення влади або службових повноважень. Однак як стало відомо інтернет-виданню «Під прицілом» справа стосується розтрати коштів, тож нею вже займаються співробітники УБЕЗ. З самісінького ранку до Григорія Стеценка мав прийти слідчий для збору свідчень. Однак з 9.00 до 12.00 він так і не з’явився.

Деталі згодом…