У Господарському суді Волинської області відбулось слухання справи за позовом  Луцької міської ради до закритого акціонерного товариства "Міжнародна Академія управління персоналом" міста Київ, - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Суть справи полягає в тому, що 7 липня 2004 року між Луцькою міською радою та ЗАТ «Міжнародна Академія упраління персоналом» був укладений догорвір оренди земельної ділянки на вулиці Коперника, 8, терміном на 10 років. За цей час вартість оренди змінювалася, проте договір не переукладався ще з 2008 року.

Як стало відомо під час судових слухань, на які, до речі, відповідач жодного разу не з'явився, згідно договору у 2008 році орендна плата за земельну ділянку становила понад 20 тисяч гривень. У 2009 році за користування нею МАУП мав сплати уже більше 23 тисяч гривень. З 2010 року по 2012 орендна вартість була сталою і становила 25 тисяч 315 гривень.

За клопотанням представника юридичного відділу Луцької міської ради до розгляду справи мали залучити ще й Держкомзем, оскільки саме він робить оцінку земельних ділянок. З його допомогою можна встановити чітку  вартість оренди земельної ділянки, якою користується МАУП. Однак клопотання позивача суд не підтримав.

У ході розгляду справи у Господарському суді Волинської області виявилось, що у документах, які надав Міській раді Держкомзем, а зокрема, у витягах,  нормативно-грошова оцінка не співпадає із ціною у довідках.

Тому, суд вирішив зробити перерву, аби представники  Луцької міської ради та Держкомзему уяснили які ж саме розміри орендної плати треба вносити у новий договір і яку вартість за користування земельною ділянкою повинен сплатити МАУП.