Комунальне підприємство "Київпастранс" звернулося до Господарського суду у Волинській області з позовом в якому просить зобов'язати Дочірнє підприємство "Автоскладальний завод №1" Публічного акціонерного товариства "Автомобільна компанія "Богдан Моторс" (м.Луцьк) завершити поставку 3-х замовлених трамвайних вагонів. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Зокрема «Київпастранс» просить Феміду змусити Луцький автозавод виконати умови укладеного у 2012 році договору і здійснити поставку попередньо замовленого товару, а саме трисекційних трамвайних вагонів довжиною понад 25 метрів з долею низького рівня підлоги понад 75% - TR843, в кількості 3-х одиниць.

Трамвайні вагони було замовлено за державні кошти. Таким чином, згідно умов договору Луцький автозавод зобов'язався до кінця 2012 року поставити Київпастрансу "Вагони самохідні" в кількості 4 одиниці. Один все ж таки надійшов замовнику у серпні. Однак і за нього «Київпастранс» з лучанами не розрахувався. Наразі столичний перевізник заборгував Луцькому автозаводу «Богдан» 15 950 000,00 грн. Однак як роз’яснив представник «Київпастрансу» причиною неоплати є затримка бюджетного фінансування.

Водночас із-за затримки фінансування Луцький автозавод не має змоги своєчасно виготовити та поставити трамвайні вагони, оскільки необхідно провести авансову закупівлю комплектуючих до вагонів за кордоном.

У зв'язку з важким фінансовим становищем представник Луцького автозаводу попросив про відстрочку поставки трамвайних вагонів до ІV кварталу 2013 року. Зокрема у Луцький «Богдан» посилається на важкий фінансовий стан підприємства, що підтверджується даними фінансового звіту за 9 місяців 2012р. За словами представника автозаводу за звітний період збитки становлять - 8 120 тис. грн., окрім цього підприємство має кредиторську заборгованість за товари, роботи та послуги, яка становить 847,29 тис. грн.. Разом з тим у суді відповідач наголосив на тому, що «Київпастранс» все ж таки досі не розрахувався за отриманий на суму 15 950 000,00 грн.. Тож на думку представників Луцького автозаводу, цих підстав достатньо, аби наразі затвердити відстрочку. Однак «Київпастрансу» така ідея не сподобалась.

Попри це, Господарський суд Волинської області постановив позов задовольнити повністю. Зокрема зобов'язати Дочірнє підприємство "Автоскладальний завод №1" Публічного акціонерного товариства "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", м.Луцьк, завершити поставку трисекційних трамвайних вагонів в кількості 3-х одиниць до ІV кварталу 2013 року.