Григорія Стеценка відпустили під підписку про невиїзд. Про це інтернет-видання «Під прицілом» повідомили власні джерела.

Наразі його обвинувачують за ст.. 365 ККУ «Перевищення влади або службових повноважень». Зокрема, як стало відомо «ПП» справа відкрита ще у травні 2012 року по факту розтрати статутного фонду Луцького біотехнічного інституту. Справа в тім, що ВИШ мав трьох засновників, один з яких мав набагато більшу частку. Минулого року чоловік помер, тож Григорій Стеценко скориставшись своїм службовим становищем вніс до статуту підприємства нововведення, згідно з якими надав сам собі право розпоряджатись статутним майном. Після таких махінацій і привласнення частки покійного він розпродав майже всі приміщення, які належали Луцькому біотехнічному інституту. Більше того, Григорій Стеценко «на папері» продавав майно ледь не за копійки, натомість у його кишенях осіли доволі великі суми. Правоохоронці виявили, що він привласнив більше 1 мільйона гривень, які мали б бути повернуті до статутного фонду «Луцького біотеху». Також вони підтвердили наявність «чорної бухгалтерії».

Таким чином, минулого року у травні проти нього порушили кримінальну справу, однак він почав переховуватись від правоохоронних органів. Більше ніж пів року правоохоронці розшукували Стеценка. Цьогоріч Володимир-Волинський коледж, який за наказом дружини (Стеценко Надія обвинувачується у хабаництві) у 2012 році очолив сам Григорій Стеценко, мав проходи переатестацію. Зокрема він обов’язково мав з’явивтись у ВИШі і в атестаційній комісії у Києві. Тож правоохоронці розуміли що це хороша можливість затримати зловмисника-втікача тому почали його чатувати.

Таким чином кілька тижнів тому вони все ж таки натрапили на слід Стеценка і затримали його. Наразі він підсовує правоохоронцям довідки про те, що він аж ніяк не переховувся від слідства, а лікувався. Нагадаємо, що днями його перевезли з СІЗО до кардіологічного відділення Луцької міської клінічної лікарні №2. Вчора інтернет-виданню вдалось з’ясувати, що Григорій Стеценко перебуває у загратованій палаті під конвоєм. Проте вже опівдні його забрали до суду, де вирішили подальше місце перебування ректора на час слідства. Тож на гуманність Феміди вочевидь вплинули сумнівні довідки про його попереднє лікування та нинішній стан здоров’я чоловіка тому судді відпустили його під підписку про невиїзд.

Проте замість того, щоб продовжити лікування в медустанові він поїхав додому. Варто нагадати, що потрапив він до лікарні в передінфарктному стані.

Тим часом в іншому судовому слуханні днями було винесено рішення про поновлення Григорія Стеценка на посаді ректора.