Майор міліції, якого через ДТП звільнили з посади старшого дільничного інспектора сектору дільничних інспекторів міліції Горохівського РВ УМВС України у Волинській області через суд намагається поновитись в органах внутрішніх справ. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Справа в тім, що будучи учасником ДТП він не повідомив про аварію і зник з місця події. Зокрема у той злощасний день 4 грудня 2012 року він разом з двома своїми співробітниками та медсестрою Волинського обласного тубдиспансеру потрапили в ДТП. Рухаючись по автодорозі Луцьк-Львів у с. Скобелка Горохівського району на легковому автомобілі марки ВАЗ 2105 старшого сержанта міліції близько 19.40 він не справився з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та здійснив зіткнення із зустрічним автомобілем Опель-Кадет.

Внаслідок ДТП пасажир - капітан міліції загинув на місці події, а молода жінка з тілесними ушкодженнями у вигляді забою правого стегна доставлена до приймального відділення Горохівської ЦРЛ, де була госпіталізована. Водій значних ушкоджень не отримав.

Натомість майор міліції, якого звільнили з органів внутрішніх справ переконує що на той момент перебував тверезим, знаходився на правому передньому сидінні тож під час удару він отримав забій скроневої частини голови. Після зіткнення він ніби-то переконався у відсутності потреби надати допомогу іншим учасникам аварії, тому старший дільничний направився в Горохів де дружина, яка є медичним працівником зупинила йому кровотечу. Після отримання медичної допомоги близько 22.30 він повідомив про ДТП керівництво Горохівського РВ УМВС України у Волинській області, це також зробив і його напарник.

Опісля інциденту він пішов у відпустку. Вже 26 грудня 2012 року його було звільнено з органів внутрішніх справ з посади старшого дільничного інспектора сектору дільничних інспекторів міліції Горохівського РВ УМВС України у Волинській області. Із вказаним наказом майор міліції ознайомився 4 січня 2013 року та цього ж дня здав службове посвідчення. Однак зі своїм звільненням він не погодився , оскільки вважає наказ протиправним. Таким чином звільнений правоохоронець вирішив подати позов до Волинського окружного адміністративного суду. Мовляв, покарання у вигляді звільнення з органів не відповідає тяжкості проступку.

Зокрема через суд він вимагає визнати дії УМВС України у Волинській області протиправними,  скасувати наказ № 1996 від 26.12.2012 року та поновити його на посаді старшого дільничного інспектора сектору дільничних інспекторів міліції Горохівського РВ УМВС України у Волинській області. Окрім цього він додатково попросив стягнути на його користь середній заробіток за час так званого вимушеного прогулу.

В той же час відповідач - представник УМВС України у Волинській області  повідомив, що порушення службової дисципліни, що виразилося у залишенні місця ДТП, несвоєчасне повідомлення керівництва райвідділу про подію за своєю участю, нехтування вимогами Присяги працівника органів внутрішніх справ України та неодноразових вказівок і наказів МВС та УМВС щодо дотримання дисципліни й законності в службовій діяльності органів внутрішніх справ підлягає притягненню до суворої дисциплінарної відповідальності аж до звільнення з органів внутрішніх справ.

Тож за його словами старшого дільничного інспектора міліції СДІМ Горохівського РВ УМВС України у Волинській області майор міліції звільнили по-праву, і підставою для видачі зазначеного наказу став затверджений начальником УМВС України у Волинській області висновок по матеріалах службового розслідування за фактом вказаного ДТП.

Зокрема, в ході службового розслідування було встановлено, що позивач з місця події втік і уже о 22.30 вдома, усвідомивши, що сталося в телефонному режимі про дану подію повідомив першого заступника начальника райвідділу - начальника СВ Горохівського РВ УМВС України у Волинській області Семенюка В.І. Причину свого вчинку пояснити не зміг, мотивуючи тим, що нічого не пам'ятає. З яких причин відбулася вказана автопригода він також не пам'ятає. За медичною допомогою у лікувальні заклади не звертався. У свою чергу правоохоронець-позивач будучи працівником органів внутрішніх справ не вжив заходів щодо надання допомоги особам, які потерпіли під час ДТП та залишив їх у небезпечному для життя стані, чим порушив вимоги Закону України «Про міліцію».

Таким чином, звільнення такого недобросовісного працівника органів внутрішніх справ – цілком достойне покарання.

Сам він пояснює, що як потрапив в ДТП і сам не пам'ятає, а також не пам'ятає, як залишив місце ДТП. Мовляв вже вдома усвідомив, що сталося тому й зателефонував заступнику начальника Горохівського РВ УМВС майору міліції Семенюку так пізно. Тай за медичною допомогою в лікувальні заклади він не мав потреби звертатись .

Суд також врахував, що ні позивач, ні його напарник, який сидів за кермом будучи працівниками міліції, у встановленому порядку не повідомили про ДТП. Фактично виклик працівників міліції на місце аварії телефоном здійснив водій Опель-Кадета, в який в’їхали співробітники правоохоронних органів.

Окрім цього суд взяв до уваги, що колишній майор на момент звільнення пропрацював в органах внутрішніх справ 9 років, за вказаний період отримав 4 почесних грамоти, нагрудний знак та 2 подяки, а також мав непогашене дисциплінарне стягнення у вигляді суворої догани.

В задоволенні адміністративного позову колишньому працівнику до Управління Міністерства внутрішніх справ України у Волинській області про визнання дій протиправними, скасування наказів, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу відмовити повністю.