Вже давно під пильний погляд українських прокурорів потрапили профспілки. Зокрема найбільше уваги правоохоронці приділяли перевірці їхнього майна. Так, 19 лютого у Господарському суді Волинської області вкотре слухали справу за позовом обласної прокуратури в особі регіонального відділення Фонду держмайна України у Волинській області до ЗАТ «Волиньтурист», щодо повернення у державну власність пансіонату «Шацькі озера». Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

На суді були присутні відповідачі в особі представників ЗАТ «Волиньтурист», ПАТ "Укрпрофтур" та прокурор відділу представництва Волинської області. Що ж до позивача, яким у справі виступає ФДМУ – то від нього на слухання ніхто так і не з’явився. Тож сторона відповідачів зробила висновки, що дане питання для позивачів «вже не є актуальним».

Адвокат ЗАТ «Волиньтурист» Віталій Шестернін намагався з’ясувати чи було подано на судове засідання докази, або ж документи в підтвердження наявності речового права відповідачів на спірне майно та його правовий режим. Однак прокурор відповів, що документи діставали. Мовляв , «Вони є, але на даний момент я не знаю».

Представник ПАТ «Укрпрофтур» наголосив, що у 2000 році Генеральна Прокуратура України вже робила перевірку усіх документів колективу закритого акціонерного товариства.

«У Генеральної Прокуратури ніяких питань не виникло, а у Волинської виникли? Нехай ще раз піднімуть документи з інформацією про те, хто був замовником, забудовником, через які платіжки проходили кошти, хто усе сплачував», - заявив представник ПАТ «Укрпрофтур»

Однак знову ж таки прокурору про це нічого не було відомо. Тож у зв’язку з тим, що ніхто ані Фонд держмайна, ані представники місцевої влади не спромоглись з’явитись на суд і навести докази стосовно того, що даний пансіонат «Шацькі озера» необхідно повернути у державну власність - справу було вкотре перенесено.

Таким чином, можна зробити висновки, що держава «на папері» намагається судитись за своє майно, яке у свій час відходило приватним структурам за копійки, або ж в якості боргу -  натомість в той же час ніхто з влади не намагається відстоювати ці питання до кінця.