Протягом останнього місяця водії все більше почали скаржитись на дороги, мовляв сніг сходить з цілими латками асфальту, на місці яких лишаються метрові вибоїни. Що ж до вулиць, то у центрі Луцька рідко де можна припаркуватись так, аби не заважати руху іншого транспорту. Тож в багатьох випадках водіям доводиться залишати свої авта прямісінько на проїжджій частині, оскільки тротуари, та півтора метрова бокова зона, на якій зазвичай можна припаркувати машину - завалені кучугурами снігу. Про це повідомляє інтернет-видання "Під прицілом".

Більшість приватних підприємств самотужки намагаються боротись з сніговими заметами біля своїх офісів, аби працівники та клієнти мали змогу паркуватись поруч. Що ж до вулиць, то звісно дорожнє полотно після рясних снігопадів намагаються розчистити кілька снігоочисних машин. Щоправда, вони лише згрібають сніг у бік - себто до тротуарів. Постійні снігопади, зміна температурного режиму від потепління до тріскучих  морозів спричинило формування величезних кучугур зі снігу, льоду та сміття.

Таким чином дорожнє полотно від тротуару до тротуару стає все вужчим. Тож замість двох рядів, автомобілям та громадському транспорту доводиться тиснутись в одному. Разом з тим, міське керівництво раз-по-раз наголошує на тому, що комунальники працюють в посиленому режимі і справляються зі своєю роботою. У складні метеопогодні умови міським комунальним службам допомагає приватний бізнес. Однак основну частину робіт по розчистці вулиць міста мали б взяти на себе все ж таки луцькі прибиральники. Тож якби там міський голова та його заступники не казали, що комунальні служби справляються зі снігом, а їздити вулицями Луцька від того не легше.

Щоправда, навряд чи міські владці надто переймаються питанням стану доріг на периферії, адже вони і під своїм носом не завжди все помічають.

Ми запитали у начальника відділу інженерно-транспортної інфраструктури та санітарного нагляду департаменту ЖКГ Луцької міської ради Миколи Осіюка коли з вулиць Луцька зникнуть брудні снігові гори. Проте як виявилось - він не бачить в цьому якоїсь проблеми.

«Що Ви маєте на увазі? Дороги очищені від снігу. Кучугури лише лежать біля доріг, але прибирати їх зараз немає сенсу. По прогнозам погоди ще має бути сніг. Автомобілі, тролейбуси їздять і функціонують нормально», - запевнив Микола Осіюк.