У Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення нагадали, що з 31 серпня відбудеться вимкнення аналогової технології передачі телесигналу.

Читайте також: В Україні розпочався перехід на цифрове телебачення

Про це йдеться у повідомленні на сайті Нацради.

"Кабінет Міністрів постановою  від 13 червня 2018 року № 509 вніс зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України стосовно термінів використання аналогової технології телевізійного мовлення. Відтак 31 серпня 2018 року аналогове телевізійне мовлення припиняється на всій території країни", – йдеться у повідомленні.

Нацрада внесла пропозиції до Кабінету Міністрів про необхідність збереження аналогового мовлення на територіях з особливим режимом мовлення, на прикордонні, де існують ризики інформаційного впливу країни-агресора, для суспільного мовника (НСТУ) та місцевих компаній, які не мають цифрових ліцензій. Уряд врахував пропозицію про збереження аналогового мовлення на територіях з особливим режимом мовлення – 18 липня внесено зміни до постанови. Інші пропозиції також мають бути враховані найближчим часом.

Читайте також: Коли в Україні запрацює 5G

Перехід на цифрову технологію передачі сигналу Україна здійснює відповідно до зобов’язань, передбачених Регіональною угодою "Женева-2006".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter