Регіональне відділення Фонду державного майна України у Волинській області подало касаційну скаргу до Вищого господарського суду України на постанову Рівненського апеляційого господарського суду у справі за позовом ПП «ВКФ «Домінанта» до регіонального відділення фонду дежмайна України у Волинській області про спонукання до укладення договору оренди. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Варто зауважити, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні віповідача це – Волинська облдержадміністрація, Управління Волинської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Нагадаємо, що 19 лютого цього року представник фонду держмайна звернувся до Господарського суду Волинської області з позовом на ПП «Домінанта» про повернення орендованого державного майна, себто частини приміщень келій колишнього монастиря Бернардинів, площею понад 105 квадратних метрів, які використовувалися орендатором під магазин «Валентина», а частина приміщень передалася в суборенду для «Ломбард сіндікат-плюс, Гульцов та компанія».

Позовні вимоги обгрунтовувалися тим, що приватна структура безпідставно користувалася даним майном після закінчення строку дії договору оренди на державне нерухоме майно. Таким чином позивач вимагав стягнути з орендатора 46 тисяч гривень «неустойки» за незаконне користування. Однак, суд виніс ухвалу на користь ПП «Домінанта», а фонд держмайна зобов'язали укласти з ним новий договір оренди.

Однак, в даному випадку суд ухвалив касаційну скаргу задовільнити. А також стягнути з приватного підприємства на користь Фонду держмайна 802 гривні судового збору за здійснення касаційного переляду.

А постанову Рівненського апеляційного господарського суду від 17 грудня минулого року, згідно якої Фонд держмайна зобов'язали укласти договір оренди з «Домінантою», скасувати.  

Рішення Господарського суду Волинської області від 9 жовтня 2012 року, згідно якого Фонд держмайна зобов'язали укласти договір оренди з «Домінантою», скасувати.