Конфлікт між підприємцями Завокзального ринку та облспоживспілкою так і не дійшов консенсусу. Натомість засідання тимчасової контрольної комісії Луцької міськради з питань врегулювання цього ж конфлікту переросло у сварку між депутатами та обласною спілкою споживачів. Про це повідомляє «Під прицілом».

Відтак, голова комісії, Андрій Козюра, просив заступника голови правління облспоживспілки Володимира Горгута надати на розгляд комісії документацію стосовно суми коштів, які спілка витратила на реконструкцію ринку, інформацію про те, чи були розірвані договори оренди між підприємцями та власне цією спілкою, а також проектну документацію. Натомість, Горгут відмовився надавати такі документи і заявив на адресу Козюри: «Це що, слідство? А ви – слідчий? Не говоріть до мене як прокурор!»

Андрій Козюра  додав: «Ви мали певні договірні зобов’язання, тому ви маєте надати документи, щоб владнати конфліктну ситуацію». Однак, за словами Володимира Горгута, ніякої конфліктної ситуації взагалі не існує, а всі проблеми з підприємцями були врегульовані договорами оренди. «Ви нас про конфлікт не проінформували, тому які документи ми мали подати і яку конфліктну ситуацію врегулювати?! Після такої розмови до нас, ми не знаємо, чи будемо тепер подавати вам якісь документи.» - додав Горгут.

На комісії розгорілась палка суперечка між опонентами, на що Андрій Козюра зреагував реплікою: «В нас тут не балаган, а комісія» і повторив запитання до заступника голови правління облспоживспілки: «Чи є в вас документи, які просила надати комісія?», на яке отримав чітку відповідь: «А яка вам різниця?!»

Підприємці, які були присутні на засіданні, натомість, розповіли про те, що постійно платили спілці гроші у вигляді «безповоротної фінансової допомоги», однак отримати задокументовані пояснення, стосовно використання цих коштів не можуть. «Ніхто не показує нам документів, куди пішли наші гроші», - наголосив один із підприємців.

У свою чергу, Богдан Шиба, заявив, що це унікальне підприємство у місті Луцьку, яке немає проектної документації і додав: «Цей об’єкт є засекреченим».

Таким чином, комісія прийматиме рішення стосовно владнання наявного конфлікту, однак відбуватиметься це у закритому режимі.