У Луцьку планують звільнити приміщення дитсадка на вулиці Декабристів,23, де наразі розміщується ряд бюджетних установ та організацій. Про це повідомив Святослав Кравчук під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, - інформує "Під прицілом".
Зокрема, члени міськвиконкому прийняли рішення « Про продовження оренди нежитлового приміщення на вул. Декабристів, 23» Волинському обласному центру соціально-психологічної допомоги до травня наступного року. Таким чином, як зауважила начальник відділу управління майном міської комунальної власності Тетяна Нечипоренко, для неприбуткової організації як і годиться встановили річну орендну плату в розмірі 1 гривні.
Разом з тим міський голова Микола Романюк повідомив, що з наступного року приміщення садочка збираються вивільнити. Наразі там розташовується відділ у справах сім’ї і молоді, яке очолює Леонід Лаба, Волинський обласний центр соціально-психологічної допомоги, ГО «Союз діячів індустрії розваг Волині», ВГО «Інваволинь» та інші.
Тож міським службам вже підшуковують нове місце, аби перевести їх з того приміщення кудись-інде. Якщо решті більш-менш щось надивились, то Волинському обласному центру соціально-психологічної допомоги ще не підшукали нового приміщення. Знайти для установи приміщення взявся і голова Волинської ОДА Борис Клімчук.
Таким чином, вже наступного року в приміщенні, де колись розташовувався дошкільний навчальний заклад №21, розпочнеться ремонт. Тож вже наступного року чиновники планують, що ДНЗ відновить свою роботу і прийме дітей.
«Всі знають яка ситуація з садочками. Ми вже б і цього року виселили установи і провели ремонт. Проте на все цього року не вистачить грошей, але наступного року там запрацює садочок», - запевнив Микола Романюк.
Разом з тим, чомусь члени міськвиконкому та чиновники не розповіли чому досі вони не зайнялись відновленням роботи дошкільного навчального закладу, адже брак місць у садочках – питання, яке роками турбує лучан. Однак чомусь лишень зараз луцькі владці спохватились, що є приміщення дитсадків, які використовують не за призначенням. і Здебільшого їх здають бюджетним установам та громадським організаціям за 1 гривню в місяць, тоді як малеча продовжує потерпати від нестачі місць у дитсадках.