Сьогодні у Луцьку відбулась 10-а конференція проекту USAID «Правова країна», в рамках якої було оголошено про створення Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги, - інформує «Під прицілом».

Конференція відбулась в рамках проекту Агентства США з міжнародного розвитку «Доступ до правосуддя та правової обізнаності в Україні «Правова країна» за участі Головного управління юстиції у Волинській області.

Зокрема, як повідомили організатори конференції Всеукраїнська коаліція об’єднує 118 громадських організацій та 14 юридичних клінік. Саме вони будуть напрацьовувати справжні стандарти якості надання безоплатної правової допомоги в Україна, і зокрема на Волині. Таким чином в рамках під егідою Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги вже працює 736 громадських приймалень. Варто зауважити, що активними партнерами, які буруть  участь у створенні нового правничого об’єднання є і дві волинські організації – ВОГО «Центр правової допомоги» з міста Ковель та юридична клініка «Ad Astra», заснована Східноєвропейським національним університетом ім. Лесі Українки.

«Ми дуже раді, що є люди, яких нам вдається об’єднати заради спільної мети – надання правової допомоги тим, хто її потребує. Головне – це відповідальний підхід», - зауважила під час свого виступу директор проекту «Правова країна» Інна Топал.