Нещодавно Апеляційний суд Волинської області сказав заключне слово у справі контрабандиста, якого затримали восени на МП «Ягодин» з партією курток, - інформує «Під прицілом».

Зокрема, чоловік слідуючи з Німеччини транзитом через Республіку Польща в Україну в якості пасажира автобусом «Сканія», сполученням «Штутгард - Київ - Чернігів», близько 10 ранку спробував перевезти шляхом недекларування через митний пост «Ягодин» Ягодинської митниці партію товару. Тож під час прикордонно-митного огляду в дорожніх сумках чоловіка у багажному відділенні були виявлені 34 чоловічі куртки. Як з’ясували митники, це куртки торгової марки «PIER CARDIN» і «ТRAPPRER» загальною вартістю 199 500 гривень.

Таким чином, Любомльський районний суд  визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.472 МК України. (Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення). Тож на нього накладено штраф в розмірі 199500 гривень з конфіскацією товару в дохід держави.

Однак такий вирок чоловіку не сподобався, тож він подав апеляцію. Зокрема в апеляційній скарзі він повідомив, що працівники митниці не дали йому до кінця заповнити митну декларацію. Окрім цього чоловік розповів, що куртки в Україну ним ввозились не для комерційного призначення, вони були у вжитку і він мав намір їх передати з благодійною метою в школу-інтернат та частину з них своїм малозабезпеченим родичам. Разом з тим, він не згідний з результатами оцінки товару, мовляв вартість визначили неправильно. Проте у суді представники прокуратури запевнили, що вартість є середньоринкова і визначена згідно комерційних пропозицій даних веб-сайтів мережі Інтернет.

Нещодавно було проведено товарознавчу експертизу, яка встановила, що фактурна вартість вилучених курток становить 120 975 грн. Також встановлено, що вони нові і не перебували у вжитку, оскільки упаковані в окрему індивідуальну упаковку.

Чоловік намагався переконати суддів, що придбав куртки у Німеччині за 2000 Євро. Проте вони не взяли до уваги його доводи і все ж таки притягнули контрабандиста до відповідальності, стягнувши дещо нижчий штраф - 120 975 гривень.