У Луцьку відбувся Всеукраїнський дитячий турнір з хокею «Соколята», організатором якого стала Федерація хокею Волинської області, - інформує «Під прицілом».

Зокрема, цей дитячий турнір присвячений пам'яті видатного лучанина, талановитого українського співака, композитора, автора-виконавця відомих пісень «Соколята», «На острові чекання», «Сповідь» та інших – В'ячеслава Хурсенка, який залишив нас 4 роки тому.

Відтак, дійство проходило протягом двох днів на льодовій арені «Снігова королева». Співорганізатором турніру стала Волинська обласна організація Політичної партії «УДАР Віталія Кличка». Також допомагали у проведенні змагань ТзОВ «Брендборд», медичний центр «Благомед» та студія реклами «Partyzan».

Тож, участь у турнірі взяли 4 команди із різних міст України: гравці команди «Крижинка» приїхали зі столиці, «Білі ведмеді» із міста Калуш, відвідали турнір і львівські хлопці – «Галицькі леви», а Луцьк відстоювали гравці клубу «Спарта».

Найсильнішу серед дитячих хокейних команд України обирали у два етапи. 

Урочисте відкриття заходу відбулося 20 квітня наставним слово Голови Федерації хокею Волинської області, а за сумісництвом народного депутата, Голови ВОО ПП «УДАР Віталія Кличка» Юрія Савчука: «Цей турнір знаходиться лише на початкових стадіях розвитку. Зараз у ньому бере участь 4 команди, наступного року ми плануємо збільшити кількість учасників до 10. Проте, хочу наголосити: ви не повинні між собою сваритися і затівати якусь ворожнечу. Сьогодні ви представляєте кожен своє місто, а завтра – потрапляєте у національну збірну і уже боретесь за честь своєї країни. Задумайтесь над цим. Успіху! Нехай переможе найсильніший». 

Завітала на турнір й донька видатного співака та композитора – Марія Хурсенко. Дівчина щиро подякувала організаторам за те, що захід присвячений пам'яті її батька, що його друзі не забувають його і підтримують. Також, до вітального слова долучився відомий український хокеїст Костянтин Сімчук.

Тож, перший етап Всеукраїнського дитячого турніру з хокею відбувся з рахунком:
«Спарта» - «Крижинка» - 7:6
«Галицькі Леви» - «Білі Ведмеді» - 6:4
«Крижинка» - «Галицькі Леви» - 0:13

Проте, визначальним у боротьбі за першість був саме другий день змагань. Так, рахунок склався таким чином:
«Спарта» - «Білі Ведмеді» - 6:3
«Білі Ведмеді» – «Крижинка» - 6:5
«Спарта» - «Галицькі Леви» - 0:13

За результатами змагань, беззаперечними переможцями дитячого турніру з хокею «Соколята» стали хлопці зі Львова – «Галицькі леви». Друге місце зайняла луцька команда – «Спарта», а третє і четверте місце, відповідно, «Білі ведмеді» (м. Калуш) та «Крижинка» (м. Київ).

Завершився захід врученням подяк та нагородженням усіх учасників змагань.