Мер Луцька Микола Романюк запевняє, що чергове, третє винесення на чергову сесію міської ради проекту рішення про надання дозволів на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування складських приміщень на вулиці Карбишева 2д – це просто його робота, як міського голови, але в жодному разі не лобіювання чиїхось інтересів. Про це він заявив у коментарі інтернет-виданню «Під прицілом».

Вочевидь, міський голова усіма правдами й неправдами намагається домогтися видачі земельної ділянки, площею 60 соток землі двом бізнесменам - власникам ТзОВ «Маестрія-Україна». Зазначимо, що серед засновників цієї структури є і пані Валентина Довгополюк, чоловік якої, Віктор Довгополюк, займав посаду начальника управління земельних ресурсів виконкому при Антонові Кривицькому. Нині Віктор Довгополюк - заступник начальника управління інфраструктури та туризму Волинської ОДА. З огляду на те, що Віктор Довгополюк «не остання людина» в місті стає очевидним і настирливість тих, хто «лобіює» інтереси цих громадян у питанні виділення земельної ділянки.

Про це свідчить те, що попри позицію депутатів міської ради які не підтримали ці проекти рішень, Микола Романюк вже втретє «просовує» їх на сесію. Нагадаємо, що попередні два рази проект, щодо виділення землі Юрію Хлібовському та Валентині Марчуковій, був не прийнятий у зв’язку з відмовою депутатів.

На минулій сесії заступник прокурора міста Луцька Микола Біляк вже натякав міському голові, що певно вже прийшла пора припинити «земельний дерибан в місті». Однак міський голова  Микола Романюк окрім того, що не дослухався до слів заступника прокурора, ще й звинуватив його у тому, що він тисне на депутатів.

Наразі ж, міський голова вчергове втретє виносить цей проект на розгляд.

Окремих обранців така позиція міського голови досить обурює. Мовляв, Микола Романюк не рахується з думкою обранців настирливо наполягає на тому, аби депутати таки проголосували "ЗА" виділення землі підприємцям.

Разом з тим, сам Микола Романюк запевняє, що він виконує свою роботу, як міський голова, але ні в якому разі не просуває це питання через якийсь інтерес.

«До мене звернулася та чи інша організація і відповідно до чинного законодавства я готую це питання на розгляд сесії Луцької міської ради, а депутати вирішують, приймати це рішення чи ні», - запевнив Микола Романюк, що процедура відбувається в межах чинного законодавства.

За його словами на сесіях не було прийнято жодного рішення і причин людям ніхто не пояснював. Отож охочі отримати цю ділянку для розбудови знову звернулися до міського голови з таким проханням, коли воно вдруге не пройшло через голосування, Юрій Хлібовський та Валентина Марчукова втретє прийшли до міського голови з заявою винести проект по землі на Карбишева, 2д на чергову сесію.

«В нас депутати як страуси - голову в пісок, а всі потім йдуть до мене», - зауважив Микола Романюк.


За словами мера склалася така ситуація, що земельна ділянка надалася двом власникам, а вони хочуть оформити кожен свою частину на себе. Тож, віддати земельну ділянку на Карбишева, 2д комусь іншому - ніякої можливості просто немає. Разом з тим, якщо ж вони просто хочуть оформити частину спільної ділянки кожен на себе окремо - дивним є те, що вони разом лишаються керівати підприємством ТзОВ «Маестрія-Україна».

Варто зауважити, через те, що на минулій сесії по п’яти земельних ділянках не було прийнято жодного рішення, міський бюджет недоотримав 160 тисяч гривень податку.