На Волині жінка, обіймаючи посаду директора ТзОВ «Полісся Стиль» (с. Цміни, Маневицького району) у змові зі своєю товаришкою аби "нагріти" польське підприємство представились оптовими виробниками та продавцями паливних пресованих гранул з лушпиння соняшника. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Зокрема, вони провели переговори з представниками польського ТзОВ «Кавон» та уклали з ними зовнішньоекономічний контракт на поставку з України в Польщу 12 тисяч тонн паливних пресованих з лушпиння соняшника гранул по ціні 84 євро за тонну. Загальна сума контракту склала 1 мільйон 800 євро.

Згодом, обманувши представників польської компанії, зловмисниці надали їм інформацію про наявність першої партії товару. Обвинувачені надіслали ТзОВ «Кавон» рахунок-фактуру, таким чином ініціювавши попередню оплату за паливні гранули кількістю 344 тонн на суму 28 тисяч 896 євро. Не виконавши умови договору, отримані кошти жінки витратили на власні потреби. Цим шахрайки завдали ТзОВ «Кавон» матеріальної шкоди на 308 тисяч 495 гривень. Варто зауважити, що ця сума більше ніж в 600 разів перевищує установлений законодавством неоподаткований мінімум доходів громадян і відноситься до особливо великих розмірів.

Цікаво, що одна із змовниць була уже раніше притягнута до відповідальності.

Таким чином, вироком Маневицького районного суду Волинської області вона була засуджена до штрафу в сумі 9 тисяч гривень з позбавленням права обіймати посади і займатися дільністю, яка пов’язана з організаційно-розпорядчими обов’язками терміном на 2 роки. А незадовго після цього, вироком Ковельського міськрайонного суду Волинської області жінка була засуджена до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки. Проте прокурор подав апеляцію.

Тож у суді захисник обвинувачених заявив клопотання про направлення справи на додаткове розслідування і мотивував таке рішення неповнотою та неправильністю досудового слідства. 

Натомість, старший прокурор Ковельської міжрайонної прокуратури просить кримінальну справу повернути на новий судовий розгляд в іншому складі суду. І мотивує це тим, що підстави повернення справи на додаткове розслідування є надуманими.

Однак, суд вирішив не задовольняти апеляцію. Тож, справу все-таки повернуто Ковельському міжрайонному прокурору для організації і проведення додаткового розслідування.