У Луцьку відбулись заходи з відзначення 27-ї річниці Чорнобильської катастрофи. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Зокрема, громада Луцька, духовенство та чиновники поклали квіти до пам’ятного знака «Жертвам чорнобиля», який встановлено на меморіальному комплексі «Вічна слава». Участь у заходах взяв губернатор Волині Борис Клімчук, Луцький міський голова Микола Романюк, секретар міськради Григорій Пустовіт та інші.

Місцеве духовенство відправило панахиду за загиблими, опісля чого учасники ліквідації мали змогу пригадати та розповісти усім присутнім про події, які відбувалися 27 років тому в Чорнобилі під час вибуху реактора. Разом з тим, вони наголосили, що пам’ять про тих, кого забрав «мирний атом» навіки залишиться не лише на граніті чи папері, а й у їх душах. Адже багато хто з ліквідаторів страшної аварії через опромінення радіацією вже давно померли. Однак про них пам’ятають ті, хто з ними йшов пліч-о-пліч а також їхні рідні та сім’ї, для яких день 26 квітня назавжди лишиться «чорним» днем.