Увечері 2 травня горів один з найвищих будинків Луцька - 16-поверхівка біля готелю "Україна", що в самому центрі міста. Про це повідомляє ВолиньPost.

Приблизно о 19:30 люди, які проходили повз будівлю, побачили полум'я та чорний дим на балконі 13-го поверху.

Вони викликали пожежників, які вже за кілька хвилин були на місці. 

Рятувальники швидко розгорнули спецобладнання та почали гасити вогонь. Пожежна драбина змогла дотягнутися лише до 8-го поверху, але цієї відстані пожежниками було достатньо, щоб почати гасіння.

Під будівлею зібралися кілька сотень людей, які знімали пожежу на свої телефони. Кілька десятків мешканців будинку вийшли зі своїх осель, споглядаючи за ситуацією на вулиці. Але чимало людей залишилися у своїх квартирах. Потреби евакуйовувати усіх не було, пояснили рятувальники. 

На місце події також оперативно виїхали працівники ДАІ, які перекрили рух автомобілів біля будинку.

О 20:20 рятувальники винесли з будинку літню жінку, що мешкає у квартирі, в якій сталася пожежа. Жінка при свідомості і навіть сама дійшла до автомобіля медичної допомоги.

Медики розповіли, що жінка 1948 року народження. Бабусю оглянули. Травм чи ознак отруєння димом не виявили й відпустили.

На місце надзвичайної події виїхав начальник волинської міліції Олександр Терещук. З його слів, загорання виникло через порушення бабусею правил пожежної безпеки. 

"Це одинока жінка. Мешкає сама. У неї були прибори для обігріву. Неправильно ними користувалася, тому сталася пожежа. Але вона у нормальному стані. Більше потерпілих нема", - пояснив він.

Станом на 20:35 в будинку стояла сильна задимленість. Тому мешканців просили не заходити в будинок, допоки дим не розвіється.

Як розповіли мешканці, в будівлі не дотримано правил протипожежної безпеки. Зокрема, два бари, що розташовані на першому поверсі, заблокували три з чотирьох протипожежних вікон. Також жителі будинку нарікали на три десятки антен, які встановлені на даху будівлі. Скаржаться і на те, що у підвалі та на сходовій клітці мешкають бомжі.

Люди пояснили: їхній будинок збудований таким чином, що сходова клітка знаходиться у замкнутому просторі. А це ускладнює роботу рятувальникам під час пожеж.