Сьогодні у Луцьку відбулась Страсна хресна хода, до якої приєдналося зо дві сотні мирян. Ппро це повідомляє інтернет-видання "Під прицілом".

Хресна хода розпочалась від Хрестовоздвиженського храму і завершилась у Свято-Троїцькому соборі міста Луцька. Миряни пройшлись по через центр міста з хрестом на руках, таким чином відтворюючи останній шлях Ісуса Христа, коли він сходив на Голгофу. Священики на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом під час хресної ходи відправили богослужіння з читанням псалтиря. Під час Страсної хресної ходи миряни з духовенством робили 12 зупинок, які символічно повторювали шлях Ісуса. 

"Знаєте, коли торкаєшся великого хреста, розумієш, що шлях Ісуса був дійсно тяжким. За кілька хвилин ти навіть починаєш відчувати якісь болі, немов би відчуваючи що це страждання спасителя", - поділився учасник хресної ходи Микола Полигач.

Опісля хресної ходи у Свято-Троїцькому соборі розпочнеться вечірнє богослужіння з винесенням плащаниці.

Під час ходи правоохоронні органи забезпечили перекриття руху на проспекті Воз'єднання. Загалом участь у Страсній хресній ході взяло близько 200 осіб, серед яких священники, монахи, ченці та миряни.