На електронну адресу редакції інтернет-видання «Під прицілом» надійшло звернення від ветерана військової служби, майора в відставці, учасника бойових дій, інваліда війни, заступника Голови Львівської обласної організації  «Українська спілка ветеранів Афганістану (воїнів – інтернаціоналістів)» - Олександра Миколайовича Купіна. 

Чоловік звертається від імені усіх вкладників «Західінкомбанку», яким не повернули вкладені депозити. Зокрема, він просить волинські ЗМІ допомогти ошуканим вкладникам «Західінкомбанку» повернути свої вклади та звернутися у правоохоронні органи з метою провести розслідування щодо неправомірних дій керівництва  «Західінкомбанку» та відкриття кримінальної справи на підставі цілого ряду статей Кримінального кодексу України.
Як і тисячі громадян, свого часу Олександр Купін «повівся» на заманливі пропозиції з обіцянками великих відсотків від «Західінкомбанку». Згідно договору банківського вкладу №ДБ-931 від 11.09.2009 львів`янин заніс до фінустанови 115 000 грн. Термін дії договору становив 3 місяці – до 11.12.2009 року. Вкладник попередив банк про намір зняти кошти. «Західінкомбанк» у договорі зобов`язувався повернути суму вкладу готівкою через касу. Після закінчення терміну дії договору банківського вкладу та договору про відкриття поточного вкладник звернувся до банку із заявою про виплату суми банківського вкладу та 45000 грн. залишку на поточному рахунку. Проте вказані кошти повернуті не були. Відтоді пенсіонер був вимушений розпорощатися зі спокійним життям.
Горе-клієнту «Західінкомбанку» довелося пройти сім кіл пекла. 20 червня 2011 року чоловік у Луцькому міськрайонному суді виграв справу про примусове стягнення із ПАТ «Західінкомбанк» 160 000 гривень.
25 серпня 2011 р. виконавчий лист був прийнятий до виконання державним виконавцем першого відділу державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції Ліщук О.О. Однак, як інформує дописувач, рішення суду до сьогодні не було виконано. В.о. начальника Луцького міського управління юстиції п. О.В.Чернацька надіслала на адресу Олександра Купіна лист, в якому вказала, що зведене виконавче провадження зупинено.
Всі звернення Олександра Купіна до Президента України, Прем’єр Міністра, Голови ВР, НБУ та керівництва вказаного банку з 2008 року скеровуються до керівництва «Західінкомбанк», а звідти надходять відповіді, що грошей в банку немає і коли будуть – невідомо.
Тож чоловік сам відшукав алгоритм дій ошуканих вкладників «Західінкомбанку». У своєму листі адресант вказує три можливі варіанти повернення вкладниками «Західінкомбанку» своїх заощаджень. Дочектися, поки банк сам поверне людям гроші, забрати вклади через Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (при умові банкрутства фінустанови), при цьому направляти звернення до МВФ , Єврокомісії та ЄБРР. Або не чекати поки хтось принесе гроші додому, а позиватися до суду. І радить як правильно вибрати та оформи позовну заяву, при цьому бачить сенс вимагати в банку моральної та матеріальної шкоди.

Нижче ми подаємо лист Олександра Купіна та витяг судового рішення з Єдиного реєстру судових рішень.