Чоловік, який спричинив смерть своєї знайомої, був засуджений до чотирьох з половиною років позбавлення волі. Однак, старший прокурор прокуратури міста Нововолинська подав апеляційну скаргу на вирок суду, - інформує «Під прицілом».

Зокрема, обвинувачений засуджений за ст. 121 ч.2 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження) із застосуванням ст. 69 КК України (призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом ) на чотири з половиною роки позбавлення волі.

Згідно з вироком суду чоловік був визнаний винним у тому, що він, будучи напідпитку, вдарив знайому кухонним ножем по лівій нозі. Усе це відбулося в ході конфлікту, що виник через підозру зараження його вірусом імунодефіциту людини. Внаслідок ушкодження потерпіла отримала тяжке тілесне ушкодження у виді колено-різаного поранення стегна з ушкодженням артерії, від якого наступила гостра крововтрата. Невдовзі жінка померла.

У своїй апеляційній скарзі прокурор просить вирок щодо підсудного скасувати та призначити йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.

Відтак, Апеляційний суд Волинської області ухвалив апеляційну скаргу старшого прокурора прокуратури м.Нововолинська задовольнити частково та призначити зловмиснику покарання у виді 7 років позбавлення волі.