Реформи у контролюючих службах можуть призвести до підвищення захворюваності дітей у літній період. Про це повідомили на нараді з питань літнього відпочинку та оздоровлення дітей, -  інформує «Під прицілом».

Президентом України видано доручення з вимогою забезпечити влітку 2013 року якісний та безпечний відпочинок і оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Але реформації у контрольних службах, зокрема у санстанції, можуть призвести до підвищення рівня захворюваності кишковими хворобами.

«Сьогодні потрібен посилений контроль продукції птахівництва, бо останнім часом, в цій сфері продуктів харчування, загострилось питання сальмонельозу», - повідомив головний ветлікар Богдан Лозинський

Контроль за цією сировиною, замість санстанції, буде здійснювати ветеринарна служба, яка практично не працювала в тих умовах в яких працювала санстанція. Тому в них немає достатнього досвіду з роботи по оздоровленню

Ветеринарною службою планується робити разову перевірку харчової сировини, замість постійного контролю її якості, як це робила санітарно-епідеміологічна служба. Тож це дасть можливість власникам таборів відпочинку уникати контролю за продуктами тваринного походження. До того ж ветеринарна служба не зможе виконати роботу в тому об’ємі в якому її виконувала санстанція протягом багатьох років.

Наразі питання контролю за якістю продуктів харчування, протягом всього літнього періоду, ще не вирішене. Чи не сприятиме це зниженню відповідальності робочого персоналу і керівників?