Станом на сьогодні мешканці Луцька заборгували Державному комунальному підприємству «Луцьктепло» близько 47 мільйонів гривень. Про це повідомила заступник директора підприємства з фінансових питань Тетяна Козачек сьогодні під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради.

Зокрема, як вона повідомила найбільше боргують лучани за опалення а також за гарячу воду. За словами Тетяни Козачек, є лучани, які роками не платять за теплопостачання. Як свідчить статистика, ледь не третина боржників мають заборгованість по 30-40 тисяч гривень, однак коли вони погасять такі суми – не відомо.

Разом з тим, серед боржників є і бюджетні організації. Вони заборгували «Луцьктеплу» майже 12 мільйонів гривень.

Лишень минуло річ «Луцьктепло» подало до суду понад 1000 заяв до суду стосовно повернення боргів. Наразі через суд стягується близько 5 мільйонів гривень, однак виконавці реально стягують не більше 10% з цієї суми.

Разом з тим, міський голова Луцька Микола Романюк зауважив, що найсправнішими платниками комунальних послуг є пенсіонери, попри те, що вони мають не такий вже й високий дохід, як інші категорії населення.