Серед місць відпочинку на Волині, найбільш тривожна ситуація на оз.Пісочне Старовижівського району, - інформує «Під прицілом».

Про це йшлося під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Бориса Клімчука.

Відтак, Борис Клімчук повідомив, що нещодавно відбулися дві виїзні наради обласного голови у Шацькому районі. Перевіривши організацію відпочинку і оздоровлення школярів цього року, виявилося, що найбільш критична ситуація склалася у зоні оз.Пісочне Старовижівського району. Тож, до 23 травня будуть готові усі довідки щодо аналізу води, стану каналізацій тощо.

«По решті – будемо продовжувати перевірку. Ті заклади, які будуть не готові приймати дітей – працювати не будуть», - наголосив Клімчук.

До того ж Борис Клімчук  зауважив, що за даними Управління освіти і науки та Управління у справах сім’ї, молоді та спорту, оздоровити можна лише 30% дітей, однак він також наголосив перевірити такі дані, оскільки в обласному бюджеті вистачає фінансування на оздоровлення більшої кількості школярів.

Вцілому, на Волині працюватимуть 12 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку для дітей. Першим зустріне дітей заклад «Оберіг», що у с.Уховець Ковельського району. Крім цього, в області працюватимуть ще 624 табори відпочинку.