На найближчій сесії депутати Луцької міської ради розглянуть питання «Про ліквідацію державного комунального підприємства «Молодість». Нагадаємо, раніше в Луцькраді позбулися основних засобів ДКП, а тепер підприємство збираються ліквідувати зовсім, - інформує «Під Прицілом».  

Над ліквідацію «Молодості» працює спеціально створена комісія на чолі з директором Олександром Ковальським. Контролювати процес призначили заступника Луцького голови, який донедавна керівник відділу майна міської комунальної власності Тараса Яковлева. Чиновник розповів в  інтерв’ю "Під Прицілом", що це питання він піднімав ще 3 роки тому. Але здійснити намір заважали приміщення, які перебували на балансі підприємства.

Раніше директор ДКП "Молодість" Олександр Ковальський, який керував підприємством, будучи за сумісництвом і директором КП «Луцькреклама», раз по раз звітувався про неефективну роботу підприємства.

Нагадаємо, раніше на балансі ДКП «Молодість» перебували три приміщення – за адресою Лесі Українки, 35, Червоного Хреста, 16 та Соборності, 11. Приміщення на Лесі Українки, 35 передали на баланс виконкому, а вже через кілька днів там відкриють Центр надання адміністративних послуг. Решта два приміщення депутати передали на баланс ДКП «Луцьктепло». Мовляв, це - єдине комунальне підприємство, яке здатне належно утримувати нерухомість.

« Відповідно, працівників, які були на «Молодості», там вже немає, які працювали, крім директора і бухгалтера, основних засобів в них немає вони попередавали. Господарську діяльність вони ніяку не здійснюють уже давно, а два роки перед тим вони тік в реальності здавали приміщення, що може робити будь-яка інша комунальна структура, тому потреби в цьому всі відпали. І відпали вже давним-давно. Зараз однозначно йде до того, що ми можемо ліквідовувати. Ні, про те, що ліквідовувати ДКП «Молодість» потрібно, воно само собою розуміється, і ми вже про це говорими три роки. Можливо, про це не наголошувалось на самій сесії, коли передавались об’єти, але це однозначно. Підприємство це не має поля для діяльності і подальше його функціонування – не доцільне», - каже Тарас Яковлев.

 Заступник Луцького міського голови запевняє, що після скасування самого ДКП підприємців не позбавлять орендованих площ. Мовляв, «Луцьктепло» його як здавало в оренду, так і здаватиме.