«Львівська залізниця» таки відмінить курсування потягів «Луцьк-Львів», «Луцьк-Івано-Франківськ та Луцьк-Чернівці». Однак зазначає, що існує можливість доїзду приміськими поїздами з пересадками, - інформує «Під прицілом».

Нагадаємо, нещодавно в мережі з’явилася інформація про те, що у Луцьку хочуть відмінити безперебійне курсування трьох потягів ДТГО «Львівська залізниця» № 667/668 «Ковель-Чернівці» та № 801Л/ 802Л «Ківерці-Львів» та № 6379/№ 6380 «Ківерці-Підзамче». Зокрема, їхній рух у новому розкладі від 26 травня не був зазначений.

Тож, єдиний поїзд прямого сполучення до Львова, Івано-Франківська та Чернівців, а також ще 2 сполучення на Волині хотіли ліквідувати. У зв'язку з цим представники громадської організації «Асоціація Молодих Реформаторів» розпочали збір підписів проти таких нововведень під зверненням до голови Волинської ОДА Бориса Клімчука та начальника ДТГО «Львівська залізниця» Богдана Піха.

Кореспонденти інтернет-видання «Під прицілом» також не залишилися байдужими і вирішили перевірити таку інформацію.

Так, начальник Луцького вокзалу Анжела Аладова повідомила кореспондентам інтернет-видання «Під прицілом», що потяг «Ківерці-Львів» ніхто не знімав з розкладу руху поїздів з 26 травня, а внесено його туди не було у зв’язку з тим, що залізничники ніяк не могли визначитися з часом відправлення рейкового автобусу, проте час залишився таким як і був до того і поїзд рухатиметься як зазвичай.

Що ж стосується потягу «Ковель-Чернівці», то за словами Анжели Аладової він все ж припинить своє курсування, але лише на літній період.

Між тим, в телефонному режимі ми зв’язалися з прес-центром «Львівської залізниці».

«У нас більше 300 поїздів приміського та міжміського сполучення. Інформацією щодо трьох названих поїздів я не володію, надсилайте запит на електронну адресу «Львівської залізниці» і тоді ми надішлемо вам відповідь», - відповіла представниця прес-центру «Львівської залізниці».

Врешті, активісти громадської організації відправили офіційний запит на адресу «Львівської залізниці», на що вони отримали відповідь:

«Для сполучення між обласними центрами Луцьк-Львів, Луцьк-Івано-Франківськ та Луцьк-Чернівці існує можливість доїзду приміськими поїздами № 6379/6380 сполученням Ківерці-Саіжанка-Ківерці з пересадкою на станції Сапіжанка на поїзди № 6376 та 6355 сполученням Львів-Сокаль-Львів з подальшою пересадкою на станції Львів на поїзди № 606 сполученням Львів-Рахів до Івано-Франківська, на поїзд № 608 Львів-Чернівці до Івано-Франківська та Чернівців зворотно».

Стає очевидно, що «Львівська залізниця» таки відмінить курсування потягів «Луцьк-Львів», «Луцьк-Івано-Франківськ та Луцьк-Чернівці». Однак, існує можливість доїзду іншими приміськими поїздами, щоправда з пересадками

Відтак, незадоволені нововведеннями активісти, закликають лучан приєднатися 26 травня до акції протесту на вокзалі Луцька, яка розпочнеться о 19:00.