Відбулася ще одна спроба підприємців ринку «Завокзальний» та Волинської облспоживспілки налагодити конфлікт мирним шляхом на зборах, які спілка ініціювала у власному приміщенні. Як результат – до спільного консенсусу сторони так і не дійшли, - інформує «Під прицілом».

Вочевидь, керівництво в особі голови правління облспоживспілки Марти Кандиби та її заступника Володимира Горгута, аж ніяк не очікували появи депутатів та навіть журналістів.

«Хто ви такі і хто вас сюди запросив? Це наше приміщення», - протестувала Марта Іванівна.

Власне, збори «авторитетно» розпочав Володимир Горгут. Одразу заявив, що депутати під час їхньої останньої спільної зустрічі, не давали йому і слова промовити на свій захист, а тепер, оскільки це його приміщення, він буде говорити, а всі інші – слухати.

Тож, розповідь він почав з перераховування усіх благ, які зробила спілка для ринку «Завокзальний». Далі запевнив, що він працює виключно по одній формі – щоб абсолютно всі підприємці залишилися на ринку і щоб у ніяких контролюючих органів не було підстав його закрити. Сказав, що знає, що саме стало причиною проблеми відносин облспоживспілки з підприємцями.

«У Волиньгазі з'явилися нові власники, а нові власники поставили нові вимоги – це і стало причиною того, що нам поставили нормативи, яких ми тепер маємо дотримуватися. А інакше – проти нас заведуть кримінальну справу», - запевнив він.

Наразі, як зауважив Горгут, з 50-ти підприємців лише 20 привели у належний стан свої металеві конструкції. Поміж тим зауважив, що якщо ця їхня вимога незаконна, нехай підприємці подають на спілку до суду.

«Наш лозунг такий: ми є ваші партнери і ми з абсолютною повагою ставимося до усіх ваших потреб. Однак, вся проблема в тому, що окремі підприємці бачать тільки себе і розуміють тільки себе», - продовжив свою промову заступник голови правління облспоживсплки.

Стосовно присутніх у залі депутатів, пан Горгут висловився, що конфлікт - це особиста проблема спілки і підприємців, а дехто, мовляв, просто «хоче пропіаритися і заробити політичні дивіденди».

Далі заступник голови облспоживспілки висловив своє обурення тим, що днями на сайті міськради з'явилася інформація про те, що на наступній сесії буде розглядатися питання стосовно розірвання договору оренди, укладеного між Луцькою міськрадою та спілкою.

Також згадав «незлим, тихим» словом народного депутата від ВО «Свобода» Анатолія Вітіва, мовляв, той безпідставно навів наклеп на облспоживспілку, коли звернувся до Генеральної прокуратури із заявою про те, що на ринку у Луцьку керівництво не дотримується певних вимог.

Зокрема, спілка не виготовила та не подала документації на план реконструкції Завокзального ринку, попри те, що це було однією з умов для здачі їм землі в оренду. Також, підписавши з міськрадою договір про оренду на 22 роки, споживче товариство зобов'язувалося скласти аналогічний договір з підприємцями.

«Якщо так треба, то ми укладемо договір з підприємцями на 22 роки, але ця довгострокова угода захищатиме наші інтереси», - заявив Володимир Горгут.

Стосовно ймовірного розірвання договору оренди між облспоживспілкою і міськрадою пан Горгут запевнив усіх присутніх,  – просто так він не поступиться. Мовляв, тільки суд уповноважений визнати цей договір нечинним, а не депутати.

До слова запросили також секретаря голови Регіональної ради підприємців Володимира Кривовича.

«Ніхто з підприємців не може зрозуміти, що зараз відбувається на ринку – благоустрій чи реконструкція. Але навіть сама облспоживспілка цього достеменно не знає, тому що вона всіляко сприяє тому, аби глобально не зменшилася кількість торгових площ», - сказав він.

Наразі ситуація не зрушила з місця. Збори підприємців з спілкою, які можна назвати «монологом Горгута», ні до чого не призвели, адже кожна зі сторін так і залишилися при своїй думці.