Днями у Володимир-Волинському суді завершилось слухання у справі про обвинувачення чоловіка, який мав намір підірвати цілий житловий будинок. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».
Ще у вересні минулого року, чоловік в районі села Мар'я Воля, Володимир-Волинського району знайшов корпус ручної оборонної осколкової гранати Ф-1. Знахідку чоловік відніс додому. Граната вагою 50-56 грамів, класифікується як заряд вибухової речовини на основі тротилу, здатної до вибуху, тож такі предмети категорично забороняється транспортувати і тим паче зберігати в побутових умовах.
Зовсім нещодавно чоловік згадав про свою знахідку і вирішив нею похизуватись. Таким чином, перебуваючи у нетверезому стані під час сварки з мешканцями свого будинку та іншими родичами він вихопив гранату та почав їм погрожувати. Мовляв підірве житловий будинок разом з усіма. Очевидці, побачивши подібне повтікали з місця конфлікту і викликали правоохоронців. Ті, втихомиривши чоловіка - відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 195 КК України (погроза знищення майна).
Чоловік визнав себе винним у вчиненні правопорушень і щиро розкаявся, однак, його все ж таки відправили на лаву підсудних.
Тож суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки. Однак його звільнили від відбування покарання на призначивши 2 роки іспитового строку. Тим часом частину металевого корпусу гранати Ф-1 передали на зберігання на склад 51-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України, що дислокується на території м. Володимир-Волинський.