Тиждень тому інтернет-видання «Під Прицілом» звернулося до Луцької міської ради із проханням роз’яснити чим саме займаються радники міського голови Миколи Романюка, яких у штаті налічується троє, та ще стільки ж  позаштатних. Варто зауважити, що штатні радники утримуються за кошти місцевого бюджету. Тож, попри те, що у міського голови, окрім заступників є ще й армія фахівців у структурних підрозділах, він чомусь продовжує набирати гвардію своїх клерків. Які зі статусом «радник» почуваються не лише в мерії, а й місті такою собі «кастою недоторканних».

Лучани теж не можуть збагнути, навіщо громаді годувати стільки радників і що вони можуть порадити нашому керманичу.  

До журналістів звернулася пенсіонерка, яка свого часу піклувалася про дітей одного з радників Луцького міського голови Володимира Пащенка. Лучанка не збагне, як такі громадяни можуть щось доречне порадити нашому мерові. «Під Прицілом» оприлюднює аудіозапис, у якому  жінка розповідає про щоденний графік цього чиновника, чим він займається у службовий час та висловлює обурення особистими якостями свого колишнього роботодавця.

Жінка стверджує, що допоки нами управлятимуть такі чиновники, ситуація в місті не покращиться.

« - Я працювала багато років нянькою, домработніцою, значить. Слухайте, державний службовець. Спить до пів першого, а тоді йде в басейн і взагалі, за що їм гроші платять?

-          (журн.) Та ви що? І хто це такий?

-          Це такий спортсмен. Оцей, що має свою «Олімпію». Пащенко такий. То чим він управляє, слухайте? Він спить до обіду, тоді встає, потихеньку потягується, іде в басейн, а потім десь там собі поскаче на своєму комплексі. В обід прийде, знов собі поспить. Це державний службовець? Що вони брешуть, слухайте, що вони для людей роблять? Але я чула, як він своїм журналістам, своїм чи яким там каже: «Сьогодні треба те і те», - слухайте. А вранці встає, щоранку читає велику Біблію. І їздить за державні кошти по заграницям.Тут людям спорт дайте, а не -  він шурує за кордон і скрізь. Та це взагалі... А має і домогосподарку, і няньку, і все.  І, слухайте, за які гроші?  І спить, що має бути в 8 годин в міській раді...  А малий каже мені: "Тато сказав, пенсія мала, в країні криза – й за такі гроші будуть працювати!" Кум - Грицюк. І вони всі покумалися, породичалися… Але просто ти – державний службовець, ти повинен в 8 годин бути в кабінеті, а не до часу спати. А одну теж знаю няньку, що в другого робила – те саме, слухайте. Бо ж ми, няньки, як гуляємо, то ж ми говоримо. Ради Бога… То це - така наша влада. А з нас же ж, будь ласка, деруть за опалення. А в них, щоб ви знали, які в них борги за послуги! Вони забувають, що треба платити. А в них яка квартира, яка квадратура... То я спала в спортивному костюмі, і в шапці, слухайте. А в них спека там, і підігрів підлоги і всього, слухайте. І взагалі, я кажу, навіщо потрібен такий державний службовець. Їх би поскорочували, а гроші пустили б краще у ремонт доріг чи чогось! Як він спить, слухайте, напише, журналістам своїм подзвонить: "то-то, то-то, то-то, то-то!" І з дому керує, слухайте. От я у них нянькою роблю, там і нянька, і домогосподарка. І завгосп, слухайте. Де Чернишевського вулиця, такий котедж великий на 6 чи на 7 сімей, в них там тепер триповерхова квартира. А візьміть, які в нього розцінки! І ще кажуть – от, пошліть туди податкову, чи в нього хоч одна людина оформлена на трудову книжку? 700 – 800 гривень платить дівчатам, бо я ж спілкувалась з дівчатами, і ніхто на трудову книжку не оформлений. Плинність кадрів там велика. Бо він там і облає, і обізве. Я не знаю, він такий хам, що жахливо, слухайте. І хто знає цього Пащенка, каже: Хто коли його вибрав, туди всунув? Він взагалі ніде не вчився. Диплома купив в нашому університеті. А воно просто нагле таке. То правильно, в куми взяли Грицюка. Вони скрізь обставилися, слухайте. Та ради Бога…»

Варто зауважити, що розповідаючи журналістам про свого колишнього роботодавця, жінка серйозно остерігається за свою безпеку.

Разом з тим, як тільки інтернет-видання «Під Прицілом» отримає відповідь про те, які конкретно функції в Луцькій міській раді виконує кожен з радників та заступників, а також у скільки обходиться громаді їхнє утримання, ми обов’язково оприлюднимо офіційні дані, які, попри величезний штат муніципалітету, чиновники і досі не можуть надати.