Голова фракції ВО «Свобода» у Волинській облраді заявляє, що відповідаючи на його депутатські звернення щодо законності розповсюдження листівок перед акцією "Вставай Україно", «прокуратура «спихує» усе на міліцію, а міліція – назад на прокуратуру. І досі ніхто так і не дає відповіді по суті звернення…», - інформує «Під Прицілом».

Вчора депутат Волиньради Олександр Пирожик у соціальній мережі Фейсбук оприлюднив віповідь за підписом начальника УМВС України у Волинській області Олександра Терещука, яка надійшла на його поштову скриньку дещо з запізненням. Зокрема, за словами депутата, правоохоронці порушили терміни надання відповіді на депутатський запит.

Нагадаємо, на останньому пленарному засіданні сесії обласної ради Олександр Пирожик запитав у начальника волинської міліції про долю агітлистівок, які закликали лучан їхати на акцію «Вставай Україно». Однак, псевдо-організатори разом з тим почали збір коштів на підставні рахунки, тож справжні організатори поїздки до Києва запідозрили, що це справа рук аферистів, які хочуть ошукати лучан. Тож на сесії свободівець нагадав головному міліціянту області, що всі терміни давно минули, а відповіді він так і не отримав.

Раніше Олександр Пирожик виклав у мережі Фейсбук і відповідь від Волинської прокуратури. Депутату повідомили про відкриття кримінального провадження і передання матеріалів в міліцію для організації досудового рослідування.

Дописувач зауважив, що відповідь йому надіслали вже після акції, і прокоментував: «А наша доблесна міліція, замість дати мені відповіді на цілком конкретні запитання, поставлені у деп. зверненні, вже двічі намагалася допитати... МЕНЕ !!! До слова, терміни, відведення Законом для надання відповіді на деп. звернення, вже давно минули...»

Тож Олександр Пирожик не втрачає надію отримати від правоохоронних органів та прокуратури більш конкретні відповіді.