Сьогодні у стінах Головного управління Міндоходів у Волинській області вперше виступив перед місцевими ЗМІ в.о. начальника ГУ Міндоходів у Волинській області Ігор Сінгаєвський, - інформує «Під прицілом».

Зокрема, Ігор Сінгаєвський урочисто повідомив, що починаючи з 29 квітня цього року податкова та митна служба на Волині почали працювати у новому форматі, тобто Головне управління Міндоходів у Волинській області отримало офіційну державну реєстрацію і почало свою роботу.

За словами в.о. начальника ГУ Міндоходів на Волині питання об’єднання митної та податкової служби вже довгий час активно обговорюється експертами та платниками податків.

Потреба у концепції усіх функцій пов’язаних з адмініструванням податкових та митних платежів в рамках єдиної структури виникла не випадково, адже це шлях, який обрали багато інших провідних країн, таких як Великобританія, Данія, Латвія та Канада.

Відтак, зі створення Міністерства доходів і зборів України вітчизняні підприємці та іноземні інвестори отримали єдиного адресата, який від імені держави відповідає за створення рівної конкуренції.

Варто зауважити,що при міністерстві і надалі працюватиме податкова міліція. Однак на Волині особовий склад волинської податкової міліції буде скорочено більше ніж на 20% , тобто із 111 працівників залишиться 88. При цьому, на рівні районних ДПІ підрозділ податкової міліції залишається лише при Луцькій ОДПІ, у решті ДПІ співробітників податкової міліції не буде.

«Скорочення штату податкової міліції – це єдиний захід, що свідчить про зменшення тиску на бізнес», - запевнив Ігор Сінгаєвський.

Також з наступного року планують здійснювати перевірки в електронному форматі, що значно полегшить роботу.

Що ж стосується корупції, яка є основною проблемою ведення бізнесу, то Сінгаєвський запевнив, що головний акцент йтиме на профілактичні роботи і упередження корупції, а не тільки реагування на її конкретні прояви. Працюватиме атикорупційний проект «Пульс».