74 кілограми сумнівного білого порошку виявились не героїном. Результати експертизи не підтвердили наявність наркотичного засобу в поліетиленових пакетах, вилучених митниками у латвійця. Про це інтернет-виданню «Під прицілом» повідомили власні джерела.
Як показали результати детальної експертизи, білий порошок не має нічого спільного з наркотичними засобами і тим паче, з героїном.
Нагадаємо, що в понеділок, 27 травня, ягодинські митники спільно з прикородонниками затримали автомобіль марки «Peugeot», за кермом якого перебував громадянин Прибалтики. Під час огляду транспортного засобу інспектори виявили схованки які були просто забиті контрабандою. Зокрема їм вдалось вилучити 20,1 кг танталу (метал) та 74 кілограми підозрілого білого порошку, загорнутого у 70 поліетиленових пакетів.
Тантал, як метал у вигляді порошку сіро-бурого кольору, використовується для виробництва електронних компонентів а також для виготовлення надвисокочастотних вакуумних ламп. За деякими даними, вартість кілограму танталу сягає кількох тисяч доларів.
Разом з тим, митників зацікавив інший вид контрабанди - порошок білого кольору. Зокрема, їм одразу прийшла здогадка, що це швидше за все …героїн.
«Ще б пак, такий «улов» - 74 кілограми героїну. Хотіли похизуватись перед колегами. Мовляв, подивіться яку контрабанду героїну попередили. А насправді експертиза показала, що це не героїн, а інша хімічна речовина», - зауважує джерело.
Зокрема, під час вилучення контрабанди, чоловік повідомляв митникам, що він перевозив аж ніяк не героїн, а речовину - оксид гафнія. Однак вони не повірили прибалту і зробили експрес-тест, який власне і показав, що це наркотична речовина – героїн. Тож волинські митники поспішили «протрубити» на всі боки, що їм вдалось вилучити чи не найбільшу в історії партію контрабанди – 74 кілограми героїну. Тож не дочекавшись результатів повних лабораторних досліджень, стражі кордону вже почали готувати місця для нових зірочок.
Однак, як встановили експерти, які все ж таки провели детальний аналіз вилученої речовини, порошок білого кольору – ніякий не героїн.
Тож, волинські митники вчергове втрапили у конфуз – поспіхом заявили, що виловили 74 кілограми героїну, який дійсно виявився порошком металу.