Проти Олега Кіндера правоохоронці намагались адміністративної відповідальності, підозрюючи його у порушенні обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності. Зокрема, його звинувачували в тому, що отримавши посаду міського голови Олег Кіндер продовжив займатись підприємницькою діяльністю. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».


Зокрема, правоохоронцями було складено протокол на Ковельського міського голову Олега Кіндера, в якому було зафіксовано, що протягом майже 3 років, будучи посадовою особою він займався підприємницькою діяльністю.


Як виявилось, Олег Кіндер був єдиним засновником та власником виробничо-торгового підприємства роздрібно-оптової торгівлі «Ковель-ПРОМОПТТОРГ», яким фактично керував особисто. Тож у цьому стражі закону вбачили порушення Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».


Таким чином, справа пішла до суду.


Однак, Олег Кіндер своєї вини не визнав. Натомість, він заявив, що з переходом на роботу у державні установи він припинив здійснення підприємницької діяльності у виді фізичної особи-підприємця. Разом з тим, його захисники доводили, що міський голова, залишаючись засновником ВТП «Ковель-ПРОМОПТТОРГ», користувався лише своїм правом власності та відповідно володів корпоративними правами. А це - не вважається підприємництвом.


Як встановлено у суді - з часу обрання на посаду Ковельського міського голови Олег Кіндер не брав жодної участі в управлінні підприємством, не вирішував питань щодо розподілу прибутків та не отримував дивідендів.


Тож, суд прийшов до висновку, що міський голова Ковеля, хоч і володів корпоративними правами, проте, не здійснював підприємницьку діяльність, що власне, свідчить про відсутність у його діях складу адміністративного правопорушення. Отож, він як єдиний засновник ВПТ «Ковель-ПРОМОПТТОРГ» у праві був виконувати інші функції, не пов’язані з управлінням поточною діяльністю товариства.


Таким чином, Ковельський міськрайонний суд все таки закрив провадження по справі про притягнення до відповідальності Ковельського міського голови Олега Кіндера, мотивуючи таке рішення - відсутністю у діях посадовця адміністративних правопорушень.